Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 feb 2008 - Anul XIII, nr. 43 (3724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controversele privind taxele pe venit, eliminate

Ministerul Muncii vrea să elimine printr-un alt ordin prevederile discutabile din punct de vedere al interpretării cuprinse în Ordinul ministerial emis în 8 februarie 2008 referitor la taxele pe venit.

Prevederile care sunt controversate vor fi eliminate printr-un alt Ordin care va fi emis, astăzi, de ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a anunţat demnitarul, aseară.

Decizia emiterii unui nou ordin pentru eliminarea acestor prevederi a fost luată de comun acord cu reprezentanţii Camerei Deputaţilor.

 

Excepţii.

Vor fi exceptate de la impozitare cadourile în bani oferite în beneficiul copiilor minori ai angajaţilor cu ocazia Paştelui, zilei de 1 Iunie, Crăciunului şi al sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cadourile oferite angajatelor de 8 Martie sau cu alte ocazii.

De asemenea nu vor mai fi impozitate sumele primite în baza unor convenţii civile de prestări de servicii sau contracte de colaborare.

Ministrul Paul Păcuraru a mai declarat că vor fi scutite de impozitare şi unele venituri în natură respectiv utilizarea oricărui bun, inclusiv al unui vehicul de orice tip, din patrimoniul afacerii în scop personal, contravalarea chiriei sau a unei părţi din aceasta şi utilităţile suportate de către angajator, cazare, hrană, îmbrăcăminte, personal pentru munci casnice, precum şi alte bunuri sau servicii oferite gratuit sau la un preţ mai mic decât preţul pieţei.

Ministrul Păcuraru a anunţat că prin ordinul care va fi emis astăzi vor fi scutite de contribuţiile de asigurări sociale şi împrumuturile nerambursabile, anularea unei creanţe a angajatorului asupra angajatului, abonamentele şi costul convorbirilor telefonice, permisele de călătorie pe orice mijloc de transport folosite în scop persona, dar şi primele de asigurare plătite de către suportator pentru salariaţii proprii sau alt beneficiar de venituri din salarii la momentul plăţii primei respective, altele decât cele obligatorii.

 

Reacţii de la sindicate.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ apreciază că prin decizia de a lărgi baza de impozitare, "specialiştii în găselniţe" au adăugat un nou bir pentru a-şi putea acoperi "gafele" făcute prin adoptarea unor măsuri de protecţie socială cu iz electoral fără a avea resursele bugetare necesare.

"Lipsa de profesionalism, incompetenţa şi incapacitatea Executivului de a asigura o guvernare coerentă care să conducă la o creştere economică reală, îl determină să adopte măsuri de pauperizare a condiţiei cetăţenilor. Dând dovadă de lipsă de consecvenţă în politica de protecţie socială, încălcându-şi în mod flagrant angajamentele asumate în campanie electorală şi prin programul de guvernare, «specialiştii în găselniţe» au descoperit modalităţi aberante de îmbunătăţire a modului de colectare a contribuţiilor de asigurări sociale. În condiţiile în care România este ţara membră a Uniunii Europene care are cele mai multe impozite şi taxe, Guvernul adaugă un nou bir pentru a-şi putea acoperi gafele făcute prin adoptarea unor măsuri de protecţie socială cu iz electoral, fără a avea resursele bugetare necesare. Mai rămâne doar să se instituie impozitul pe fumărit pentru ca România să se întoarcă liniştită în Evul Mediu", arată preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, într-un comunicat remis, ieri.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Controversele privind taxele pe venit, eliminate.
 Vizualizări articol: 338 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Controversele privind taxele pe venit, eliminate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Farfalle cu pui şi dovlecei 4 porţii – 40 minute 500g farfalle400g piept de pui2 dovlecei1 morcov1 lingură seminţe de mac100ml ulei1 căţel de usturoi50g parmezan1 leg. pătrunjel± sare, piper Pune pieptul de pui împreună cu morcovul,... Citeşte