Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 feb 2008 - Anul XIII, nr. 37 (3718)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Chiriaşii care vor cumpăra casele ANL nu pot vinde locuinţa timp de cinci ani

Casele închiriate tinerilor prin Agenţia Naţională de Locuinţe (ANL) vor putea fi vândute doar chiriaşilor al căror venit mediu pe membru de familie nu depăşeşte dublul salariului mediu brut pe economie şi care se obligă să nu vândă altor persoane locuinţa, timp de cinci ani de la data cumpărării.

Preţul de cumpărare va trebui achitat integral şi va fi cel puţin egal cu valoarea de inventar actualizată a locuinţei şi cu preţurile de grilă stabilite de notari.

Sumele obţinute prin vânzarea caselor ANL vor fi utilizate pentru construcţia altor locuinţe care să fie închiriate tinerilor, conform unei hotărâri aprobate, ieri, de Guvern.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Laszlo Borbely, a precizat că aceste condiţii de vânzare a locuinţelor au fost stabilite prin consultarea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), care a finanţat construcţia unităţilor locative ANL.

El a apreciat că ANL va obţine aproximativ 30-40 milioane euro din vânzarea a 2.200 locuinţe, bani colectaţi într-un cont special pentru a fi folosiţi la construcţia altor case destinate închirierii.

Borbely a arătat că finanţarea BDCE şi sumele alocate de la buget au permis construcţia în ultimii şapte ani a circa 21.000 de locuinţe pentru tineri, anul trecut fiind recepţionate 2.800 de locuinţe.

"Anul acesta sperăm să predăm circa 3.200 de locuinţe, iar altele sunt în lucru", a spus Borbely.

Întrebat, în conferinţa de presă susţinută la finalul şedinţei de Guvern, dacă în normele de vânzare a locuinţelor ANL este clar specificat şi că unităţile nu pot fi înstrăinate prin închiriere de către cumpărători, ministrul a răspuns negativ.

"În mod expres, cred că nu scrie. Fantezia şi inventivitatea românilor este nelimitată, dar totuşi tinerii trebuie să stea în aceste locuinţe. Timp de cinci ani ei nu pot să le vândă. Din punct de vedere moral, nu ar trebui să subînchirieze", a spus Borbely.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chiriaşii care vor cumpăra casele ANL nu pot vinde locuinţa timp de cinci ani.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chiriaşii care vor cumpăra casele ANL nu pot vinde locuinţa timp de cinci ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Aripioare cu sos dulce acrişor 4 porţii - 50 minute 20 aripioare de pui100ml ulei2 linguri miere1 lămâie1 ceapă 1 linguriţă pastă de tomate2 linguri sos Worchester1 căţel de usturoi1 linguriţă rasă nucşoară3 morcovi3 tulpini de ţelină± sare, piper ... Citeşte