Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 ian 2016 - Anul XXI, nr. 6 (6119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Florin HAIDAMAC

Florin HAIDAMAC


Protestatari de Facebook

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A trecut valul de emoție colectivă generat de tragedia petrecută în spelunca aia din capitala noastră europeană. Au trecut și protestele spontane ale celor care uniți salvează tot. S-a terminat și cu emisiunile de la televizor cu invitați protestatari ce nu puteau dormi de grija ţării. Că unii dintre ei nu erau în stare nici măcar să se exprime corect în limba română e deja un amănunt nesemnificativ. Au trecut multe. Inclusiv aplauzele dăruite ambulanţei şi  intenţiile de susținere pentru personalul medical. De spirit civic și opinia publică nu mai auzim nimic. Totul a trecut. A venit iarna, au intrat în hibernare. Unde sunt acum cei care urlau că sănătatea și învățământul trebuie să fie priorități naționale? Unde sunt cei care s-au săturat de corupție și de clasa politică, dar ei la vot nu s-au prezentat în viaţa lor? Unde e acum marja aia de eroare care a schimbat un guvern? Că mai mult de o sută de mii de „protestatari” nu au fost. Din câteva milioane. Unde sunt toți ăștia acum? Băgați prin alte cluburi și hrube, aşa-i? La dat din cur, la băut, fumat, drogat și agățat. Claie peste grămadă, cheltuind suta aia de euro trimisă din Italia de părinții care-şi rup șalele pe acolo. Totul a reintrat în normalul mioritic: duplicitate, nepăsare, acceptarea senină a sodomiei zilnice. Doar când pățim ceva ne încordăm un pic fibra aia anemică de mușchi cică democratic. Şi credem că mai şi contăm.

Protestatari de facebook, aţi crezut cumva că voi hotărâți soarta ţării? Sunteţi jalnici! Sunteți doar o masă de manevră, o marjă de eroare, din punct de vedere statistic. Îndrăzniţi să mai susţineţi că vă pasă de ţară? Nu v-am văzut să urlați pe la guvern să vă aducă părinții înapoi. Nu v-am văzut să urlați pentru școli și spitale. Nu v-am văzut să urlați că vi se taie pădurile și nici că se „retrocedează” sate întregi, ca-n feudalism. De astea nu vă pasă? Astea nu sunt din România voastră? Sau nu se văd de fumul de ţigară de prin cavernele unde vă distraţi voi? Arătați cu degetul spre alte ţări și faceți comparații. Emiteți pretenții europene, vreţi „o ţară ca afară”. Dar voi, protestatari de Facebook, aveţi mentalitate de cetăţean european? Vă comportaţi ca un cetăţean european?

Dacă o să mai ia foc vreo speluncă prin Bucureşti, o să faceți iar galerie în stradă următorilor tehnocrați. Dar știți ceva? Nici ăia nu o să vă aducă părinții înapoi, nu o să vă facă spitale, şcoli sau drumuri. Pentru că nimeni, dar absolut nimeni, nu dă doi lei pe voi și pe dorinţele voastre. La dat din gură suntem buni toţi. Toți avem opinii. Toți susținem democrația. Mai greu este când trebuie să fim corecți cu societatea, cu cel de lângă noi sau cu noi înșine. Urlăm însă ca pe stadion că vrem schimbări majore. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protestatari de Facebook.
 Vizualizări articol: 3387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 16 voturi
Protestatari de Facebook5.0516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Friganele dulci din pâine (french toast) Dintre dulciurile economice din copilărie, friganelele din pâine sunt printre cele mai des pregătite și mai târziu, când am crescut, nu mai avem timp și am constatat că nici priceperea mamei și bunicii în ale bucătăriei nu le... Citeşte