Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 ian 2016 - Anul XXI, nr. 6 (6119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Clipe de teroare

O bătrână de 87 de ani, victimă a doua oară a aceluiaşi violator eliberat condiţionat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 22 de ani a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava pentru infracţiunile de „lovire” şi „tentativă de viol”, la aproximativ trei luni de zile după ce a fost eliberat condiţionat, el fiind încarcerat pentru o faptă similară. Şocant este că victima este aceeaşi: o bătrână care acum are 87 de ani şi pentru care coşmarul din vara anului 2013 s-a repetat. După prima faptă, individul a fost condamnat la 3 ani de închisoare, însă a ieşit mai repede.

 

A spart un geam şi a intrat în casă peste bătrână, pentru a finaliza ce nu a reuşit în vara lui 2013

Joi dimineaţă, în jurul orei 8.40, agenţii Postului de Poliţie Ulma au fost sesizaţi despre faptul că o localnică în vârstă de 87 de ani, din satul Măgura, comuna Ulma, a fost victimă a unei infracţiuni de tentativă de viol. În urma anchetei demarate s-a stabilit că, în noaptea de miercuri spre joi, autorul a spart un geam de la casa bătrânei care locuieşte singură, a intrat în locuinţă şi s-a năpustit asupra octogenarei. Individul a încercat să întreţină relaţii sexuale cu bătrâna însă nu a reuşit, renunţând în cele din urmă şi părăsind imobilul. În încercarea de a viola bătrâna, atacatorul i-a provocat mai multe leziuni. Bătrâna l-a recunoscut pe atacator, acelaşi tânăr care, în vara anului 2013, a intrat peste ea în casă şi a încercat să o violeze.

În aceste condiţii, poliţiştii au ajuns în scurt timp la Marian Dumitru Morţun, în vârstă de 22 de ani, din satul Nisipitu, comuna Ulma. Tânărul şi-a recunoscut fapta şi a dat vina pe consumul de alcool din ziua de sărbătoare de 6 ianuarie. El a declarat că, înfierbântat de aburii alcoolului s-a hotărât să ducă la capăt ceea ce a încercat să facă prima dată. 

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a început urmărirea penală faţă de suspect sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tentativă la infracțiunea de viol” și „lovire sau alte violențe”. Având în vedere antecedentele sale,  arestarea lui Marian Dumitru Morţun, ieri, de Judecătoria Rădăuţi a fost practic o formalitate.

 

Pedeapsa era până în iulie 2016 

Marian Dumitru Morţun a fost judecat şi condamnat pentru „tentativă de viol”, „violare de domiciliu” şi „lovire sau alte violenţe”, după ce, în vara anului 2013, a intrat în casă peste aceeaşi bătrână. Marian Dumitru Morţun a fost arestat preventiv pe 16 iulie 2013, la o zi după ce a pătruns în casa bătrânei.

Prima instanţă, Judecătoria Rădăuţi, i-a aplicat o pedeapsă de 2 ani de închisoare. La instanţa de recurs, Curtea de Apel Suceava i-a mărit pedeapsa, la 3 ani de închisoare cu executare. Această sentinţă a rămas definitivă în data de 29 ianuarie 2014. Pedeapsa de 3 ani a fost calculată însă din ziua arestării preventive, adică din 16 iulie 2013. În mod normal, dacă ar fi executat întreaga pedeapsă, acesta trebuia să rămână după gratii până pe 16 iulie 2016. Clemenţa judecătorilor faţă de tânăr nu a avut efectul scontat, acesta terorizând pentru a doua oară aceeaşi biată femeie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O bătrână de 87 de ani, victimă a doua oară a aceluiaşi violator eliberat condiţionat.
 Vizualizări articol: 3762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
O bătrână de 87 de ani, victimă a doua oară a aceluiaşi violator eliberat condiţionat5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Friganele dulci din pâine (french toast) Dintre dulciurile economice din copilărie, friganelele din pâine sunt printre cele mai des pregătite și mai târziu, când am crescut, nu mai avem timp și am constatat că nici priceperea mamei și bunicii în ale bucătăriei nu le... Citeşte