Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 dec 2015 - Anul XX, nr. 294 (6106)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Pe mari scene

Elevi ai liceului din Vicovu de Sus au susţinut un recital la Ateneu, la invitaţia Patriarhiei Române

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grupul Vocal Tradiţional al Liceului „Ion Nistor” Vicovu de Sus a cântat miercuri seară pe scena Ateneului Român, în cadrul concertului de Colinde „Răsăritul cel de Sus”, organizat de Patriarhia Română.

Elevii, 24 la număr, din clasele liceale, pregătiţi de profesorul de religie Vasile Schipor, au susţinut un recital la invitaţia Patriarhiei.

”Am avut un program de 45 de minute structurat în trei secţiuni: colinde, urătură şi sorcovă. Printre colindele interpretate au fost <Bună sara>, <Sara asta am pornit>, <La poartă la Ştefan Vodă>, <La poalele cerului>, <Coborât-a coborât>. Toţi elevii au fost îmbrăcaţi în costum popular tradiţional din zona noastră. Am văzut oameni cu lacrimi în ochi, cred că i-am sensibilizat pe cei prezenţi şi am transmis mesajul care trebuia”, a mărturisit Vasile Schipor.

În cadrul concertului de la Ateneul Român au mai evoluat Grupul psaltic Tronos, format din tineri teologi pasionaţi de muzica psaltică de tradiţie bizantină, şi Corul Filarmonicii „George Enescu”, una dintre cele mai puternice instituţii muzicale din ţară.

Din public i-au urmărit preafericitul Daniel, reprezentanţi ai Patriarhiei, înalţi demnitari, feţe bisericeşti etc. Concertul de colinde a fost transmis în direct de posturile de radio şi televiziune Trinitas ale Patriarhiei Române.

Grupul Vocal Tradiţional al Liceului „Ion Nistor” Vicovu de Sus a fost înființat în anul 2008 la inițiativa profesorului Vasile Schipor, din dorința de a promova valorile culturale, religioase și tradiționale din zona Bucovinei. Tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani au ales folclorul ca mijloc de exprimare, dorind să contribuie la păstrarea și îmbogățirea tezaurului limbii și al tradițiilor românești.

La Ateneul Român, grupul a fost însoţit de profesorul coordonator, de Angelo Cătălin Bărbuţă – directorul liceului şi de Ionel Maloş – preotul parohiei Laura.

Elevii au mai colindat Ministerul Educaţiei, Palatul Parlamentului, unde au fost primiţi de deputatul Ovidiu Iane, şi Ministerul Comunicaţiilor, unde au fost întâmpinaţi de ministrul Marius Raul Bostan.

Directorul liceului a precizat că în urmă cu doi ani, tot la invitaţia Patriarhiei, grupul de elevi a participat la dineul oficial organizat cu ocazia zilei preafericitului Daniel.

Grupul vocal tradiţional are încheiate parteneriate în ţară şi străinătate, Franţa, Italia şi Ucraina, Cernăuţi, datorită consulului Elena Moldovan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi ai liceului din Vicovu de Sus au susţinut un recital la Ateneu, la invitaţia Patriarhiei Române.
 Vizualizări articol: 1892 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Elevi ai liceului din Vicovu de Sus au susţinut un recital la Ateneu, la invitaţia Patriarhiei Române5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vărzări (de post) Vărzările sunt plăcinte sărate, din aluat moale de pâine, umplute cu varză călită. Sunt specifice postului Crăciunului și se pare că rețeta a fost creată de gospodinele din Bucovina pentru bărbații care lucrau la pădure și în post nu... Citeşte