Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iun 2015 - Anul XX, nr. 126 (5938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ediţia I

Festivalul-concurs interjudeţean de interpretare a cântecului popular „Cântecele Siretului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul Cultural Bucovina împreună cu Primăria şi Consiliul Local Dumbrăveni organizează în zilele de 13-14 iunie prima ediţie a Festivalului-concurs interjudeţean de interpretare a cântecului popular „Cântecele Siretului”.Festivalul-concurs, care își propune descoperirea şi promovarea tinerelor talente, cunoaşterea portului, datinilor şi obiceiurilor zonelor pe care le reprezintă, implicarea concurenţilor în culegerea şi promovarea folclorului local, dar şi a prelucrării dialectale a acestuia, se va desfășura pe trei secțiuni:
Secțiunea I - copii, două categorii de vârstă, 7-11 ani şi 11-15 ani; Secțiunea a II-a - tineri și maturi, cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani; Secțiunea a III-a - grupuri vocale.
Soliştii vocali din secţiunile I şi II vor interpreta două piese muzicale, una fără acompaniament (doină sau baladă) şi una cu acompaniament orchestral. Piesele trebuie să fie din zona etnofolclorică din care vine concurentul.

Pentru concurenții de la prima secțiune, categoriile 7-11 ani și 11-15 ani, doina sau baladă nu este obligatorie. Timpul acordat în concurs pentru secțiunile I și II este de 7 minute.
Grupurile vocale din secţiunea a III-a vor prezenta cântece din zona pe care o reprezintă, timpul acordat acestora fiind de maxim 10 minute.
În alegerea repertoriului se va ţine seama de autenticitatea pieselor folclorice, de valoarea artistică şi de diversitatea lor ritmică şi melodică.
Acompaniamentul orchestral va fi asigurat de orchestra Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava.
Toți concurenții din județul Suceava vor fi prezenți la preselecția din data de 8 iunie, între orele 16.00-18.00, la sediul Centrului Cultural Bucovina, condiție obligatorie pentru a intra în concurs.
Preselecția interjudețeană va avea loc pe data de 13 iunie, la ora 9.00, la Căminul Cultural din Dumbrăveni, la ora 11.00 este programată repetiția cu toți concurenții, urmând ca la ora 14.00 să înceapă concursul.
Fișa de înscriere, însoțită de partitura muzicală pentru piesa a II-a, o copie după BI/CI şi o fotografie a interpretului, se va expedia pe adresa Centrului Cultural Bucovina, str. Universității, nr. 48, cod poștal 720228, sau prin fax 0230.530.126 pentru a da posibilitatea orchestrei să asigure o mai mare operativitate în desfășurarea concursului.
Juriul festivalului va fi alcătuit din personalități de seamă din domeniul cercetării și interpretării folclorului românesc (etnomuzicologi, folcloriști, interpreți consacrați, profesori, dirijori).

Se vor acorda premii la toate secțiunile și categoriile festivalului și va fi oferit Trofeul „Cântecele Siretului”.
Concurenții care obțin locul I și cel care obține trofeul festivalului vor participa în data de 14 iunie, de la ora 13.00, în spectacolul de gală.
Clasificarea interpreţilor participanţi la concurs se va face ţinându-se seama de calitatea interpretării, de autenticitatea şi de valoarea artistică a pieselor, de ţinuta scenică, precum şi de frumuseţea şi autenticitatea costumului popular al interpretului.
Cheltuielile de transport vor fi suportate de participanţi. Cazarea și masa pentru concurenții premiați cu locul I și trofeul festivalului vor fi asigurate de organizatori.
Juriul are latitudinea de a nu acorda unele premii sau de a le redistribui. Nu se acceptă contestații.
Relaţii suplimentare se pot obţine la Centrul Cultural Bucovina, tel./fax 0230.530.126 sau 0735.787.051.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul-concurs interjudeţean de interpretare a cântecului popular „Cântecele Siretului”.
 Vizualizări articol: 996 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul-concurs interjudeţean de interpretare a cântecului popular „Cântecele Siretului”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Covrigi „ca la Rucăr" (rețeta Tuței lu' Mazăre) O legendă spune că satul Rucărului ar fi fost fondat de ostaşii lui Negru Vodă, care au primit drept mulţumire pentru serviciile lor, de la voievod, dreptul de a stăpâni valea şi munţii din jur. S-au aşezat rucărenii, şi-au durat case din... Citeşte