Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 mar 2014 - Anul XIX, nr. 73 (5582)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj

Cu binecuvântarea ÎPS Pimen Suceveanul, s-a deschis expoziţia de icoane „Dumnezeul răbdării şi al mângâierii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sub egida Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) - Filiala Suceava şi cu binecuvântarea ÎPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, s-a deschis vineri, la City Gallery din incinta Shopping City Suceava, expoziţia de icoane cu genericul „Dumnezeul răbdării şi al mângâierii”.

 

„Să vă ţină Dumnezeu sănătoşi şi să aveţi inima deschisă pentru icoană!”

ÎPS Pimen Suceveanul, care a binecuvântat expoziţia, a remarcat în cuvântul de deschidere faptul că Shopping City Suceava are şi o galerie de artă, „un loc pentru cele ale sufletului”, care găzduieşte manifestări de acest gen, „care ne amintesc că există şi o altă cerinţă a sufletului”.

Subliniind faptul că se apropie Sfintele Paşti, „sărbătoarea trăită cu cea mai mare intensitate”, ÎPS Pimen a apreciat preocuparea artiştilor de a prezenta o asemenea expoziţie „de pictură în duhul Bisericii Ortodoxe”.

„Icoana - a spus el - se pictează cu post şi rugăciune şi este un semn al credinţei care se materializează”.

Urarea sa către artiştii iconari, dar şi către publicul participant la vernisaj, a fost: „Să vă ţină Dumnezeu sănătoşi şi să aveţi inima deschisă pentru icoană!”.

 

„Icoane realizate în mai multe stiluri, dar toate trimiţând către acelaşi duh, al adevărului de credinţă”

Artista plastică Lucia Puşcaşu, preşedintele UAP - Filiala Suceava, a felicitat-o pe artista Emilia Burlacu-Gusbeth, „sufletul acestei manifestări”, remarcând faptul că „de când s-a înfiinţat Colegiul de Artă <Ciprian Porumbescu>se petrec foarte multe lucruri frumoase la Suceava”.

Un fost elev al colegiului de artă sucevean, preotul şi artistul iconar Emilian Gavrilean a spus cu emoţie câteva cuvinte despre arta icoanei (în mod deosebit despre icoana pictată pe lemn), remarcând în expoziţie „icoane realizate în mai multe stiluri, dar toate trimiţând către acelaşi duh, al adevărului de credinţă”.

„Icoana - aşa cum a subliniat el - solicită din partea artistului iconar un efort extraordinar şi este un adevărat exerciţiu al răbdării”.

Părintele Emilian Gavrilean s-a arătat profund impresionat de această expoziţie, „făcută spre încântarea privirii celor care o vor vizita”.

 

70 de lucrări realizate de 22 de artişti din judeţele Suceava, Botoşani şi Mureş

Artista plastică Emilia Burlacu-Gusbeth le-a mulţumit participanţilor pentru prezenţa la vernisaj, spunând că cele 70 de lucrări etalate (icoane pictate pe lemn, sticlă sau pânză, dar şi lucrări de sculptură) au fost realizate de 22 de artişti din judeţele Suceava, Botoşani şi Mureş.

Este vorba de Doiniţa Andronic, Silviu Babii, Roxana Bliorţu, Nicolae Boicu, Emil Burlacu, Emilia Burlacu-Gusbeth, Rodica Buşcu, Gianina Chilimon, Traian Chilimon, Florin Cramariuc, Anton Costîn, Emilian Gavrilean, Graţiela Grădinaru, Florin Grosu, Constantin Surugiu, Ioan Şoldănescu, Marcel Naste, Liviu Şoptelea, Mihai Tărniceru, Livia Ţebrean, Constantin Ungureanu şi Doru Ureche.

 

Expoziţia de icoane „Dumnezeul răbdării şi al mângâierii” poate fi vizionată pe tot parcursul lunii aprilie

Evenimentul a avut parte şi de un moment artistic susţinut de Ana Creangă (chitară şi voce) şi de doi copii de la Cercul de muzică populară de la Palatul Copiilor Suceava (îndrumător prof. Daniel Aniculăesei), Andreea Bogdan şi Ştefan Cureleţ.

Artiştii expozanţi şi copiii care au prezentat programul artistic au primit „Diplome de participare” din partea organizatorilor.

Expoziţia de icoane, cea de-a IV-a organizată sub genericul „Dumnezeul răbdării şi al mângâierii”, poate fi vizionată pe tot parcursul lunii aprilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu binecuvântarea ÎPS Pimen Suceveanul, s-a deschis expoziţia de icoane „Dumnezeul răbdării şi al mângâierii”.
 Vizualizări articol: 1727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Cu binecuvântarea ÎPS Pimen Suceveanul, s-a deschis expoziţia de icoane „Dumnezeul răbdării şi al mângâierii”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei