Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 aug 2012 - Anul XVII, nr. 178 (5083)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Târgul Meşterilor Populari

Aproape o sută de meşteri populari din toată ţara, aşteptaţi mâine la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Aproape o sută de meşteri şi artizani din toată ţara sunt aşteptaţi mâine la Suceava, la Târgul Meşterilor Populari, ediţia a XVII-a. Evenimentul va avea loc în perioada 3 – 5 august, la Muzeul Satului Bucovinean, de pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei. Pe parcursul celor trei zile ale târgului vor fi organizate, pe scena în aer liber din incinta muzeului, mai multe spectacole folclorice.

Mâine, după deschiderea oficială a târgului, care va avea loc la ora 13:00, va evolua pe scenă, în jurul orei 15:00, Fanfara din Stamate. La ora 17:00, iubitorii de folclor vor putea să asiste la un spectacol susţinut de Margareta Clipa şi artiştii suceveni Andreea Chisăliţă, Ionuţ Motrici, Mariana Maximiuc, Doina Petroaie, Ionel Dorel şi Mirela Aanei.

Sâmbătă, 4 august, de la ora 17:00, sucevenii şi toţi invitaţii din ţară vor putea urmări evoluţiile Grupului folcloric Gheorghe Jitaru (Iaşi), ale interpreţilor Florin Costan, Ionuţ Motrici, Manole Ştirbu, Mariana Maximiuc, Petronela Petruneac, Lucian Florin Motoveleţ şi ale Formaţiei de dansuri populare din Stroieşti. Invitaţii de onoare ai serii, care vor urca pe scenă de la ora 19:00, pentru un concert extraordinar, sunt membrii formaţiei Haiducii.

 

Artă populară şi folclor

În ultima zi a Târgului Meşterilor Populari, pe scena în aer liber va cânta, începând cu ora 15:00, Fanfara din Sf. Ilie, urmată, la ora 17:00, de un spectacol folcloric în care vor evolua interpreţii suceveni Marius Zgâianu, Alexandru Brădăţan, Angelica Flutur, Otilia Todircă, Nicu Chirilă, Adriana Bucevschi, Dan Dăncilă, Alexandru Cozariuc, Patricia Gheaţă, Pamfil şi Iulia Roată, Dan Onoiu şi Laura Haidău.

Special pentru seara de duminică, organizatorul Târgului Meşterilor Populari, Muzeul Bucovinei, sub egida Consiliului Judeţean Suceava, a invitat-o pe îndrăgita interpretă de muzică populară Irina Loghin, care va susţine un concert mult aşteptat, începând cu ora 19:00.

Iubitorii de artă populară şi meşteşuguri, dar şi iubitorii de folclor sunt aşteptaţi, începând de mâine, în număr cât mai mare la Muzeul Satului Bucovinean, unde tradiţiile din mai multe zone ale ţării se vor întâlni, pentru a ne reaminti care sunt rădăcinile din care ne tragem seva fiecare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape o sută de meşteri populari din toată ţara, aşteptaţi mâine la Suceava.
 Vizualizări articol: 781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Aproape o sută de meşteri populari din toată ţara, aşteptaţi mâine la Suceava4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei