Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iul 2012 - Anul XVII, nr. 170 (5075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Deschiderea oficială

Tabăra de creaţie plastică „Bucovina - trecut, prezent şi viitor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Pensiunea „Simona” din Todireşti a avut loc sâmbătă deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediţii a Taberei internaţionale de creaţie plastică “Bucovina - trecut, prezent şi viitor”, tabără care se desfăşoară în arealul bucovinean din anul 2006, din iniţiativa prof. Ioan Bodnar, preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România -Ţinutul Bucovina.

 

Şapte artişti plastici şi trei copii talentaţi, din cinci ţări de pe două continente

Tabăra, care anul acesta era cât pe ce să nu aibă loc întrucât proiectul depus la Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României nu a beneficiat de susţinere, îşi continuă parcursul fără întrerupere datorită unor generoşi sponsori, firme şi persoane private din judeţul Suceava.

Găzduită la Pensiunea „Simona” de familia Lia şi Gheorghe Rudnic, tabăra, care se desfăşoară în intervalul 19 - 28 iulie a.c., reuneşte zece membri, şapte artişti plastici şi trei copii talentaţi, din cinci ţări de pe două continente: România, Cehia, Slovacia, Ucraina şi Canada. 

 

Un proiect care şi-a propus să reunească în spaţiul bucovinean artişti cu origine ucraineană

Tabăra, cum a precizat prof. Ioan Bodnar, care a pornit ca un proiect care şi-a propus să reunească în spaţiul bucovinean artişti cu origine ucraineană, are şi în acest an o asemenea componenţă.

Directorul extern al taberei, artistul plastic Roman Kharevsky (un ucrainean stabilit în Cehia) a venit în acest an împreună cu Mykhaylo Besareba (din Slovacia), Roman Zuzuk (din Canada), Anastasia Grigoryeva şi Kaleria Zykunova (din Ucraina). Aceştia s-au alăturat bucovinenilor Ioan Bodnar şi Radu Bercea, colectivul taberei rotunjindu-se cu copiii Margarita (fiica în vârstă de 9 ani a lui Roman Kharevsky), Briana Ohmt (12 ani) şi Angelica Spânu (9 ani), din Rădăuţi.

 

Artişti încântaţi de privelişte şi de „căldura sufletească a oamenilor”

Deschiderea oficială a taberei a avut loc în prezenţa primarului comunei Todireşti, Vasile Avram, a secretarului primăriei, Emilian Tipa, şi, desigur, a gazdelor, familia Lia şi Gheorghe Rudnic. Primarul Vasile Avram, care a ţinut să deschidă o sticlă de şampanie pentru a marca evenimentul, a spus că se simte onorat de faptul că s-a ales comuna Todireşti pentru ediţia din acest an a taberei şi s-a angajat să contribuie cu tot ceea ce-i stă în putere pentru a menţine relaţiile cu organizatorii şi cu artiştii participanţi.

Directorul extern al taberei, Roman Kharevsky (care este unul dintre veteranii acestei tabere) a precizat că prin lucrările pe care le vor realiza „artiştii îşi vor dezvălui sufletul”, iar Roman Zuzuk (care a călcat pentru prima oară pe pământ românesc) s-a arătat încântat de privelişte şi de „căldura sufletească a oamenilor”.

                                                                *

Tabăra, care se va desfăşura pe parcursul acestei săptămâni, se va încheia sâmbătă cu vernisajul unei expoziţii, care va etala, la Pensiunea „Simona”, lucrările realizate de artiştii participanţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabăra de creaţie plastică „Bucovina - trecut, prezent şi viitor”.
 Vizualizări articol: 1301 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tabăra de creaţie plastică „Bucovina - trecut, prezent şi viitor”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei