Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 feb 2011 - Anul XVI, nr. 37 (4635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie cu vânzare

„Cutia cu bijuterii - Darurile mării”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava prezintă, în intervalul 12 februarie - 12 martie a.c., expoziţia cu vânzare cu genericul „Cutia cu bijuterii - Darurile mării”.

 

Bijuterii confecţionate din materiale colectate din mările şi oceanele lumii

Expoziţia, care se înscrie în programul manifestărilor de primăvară organizate de muzeul sucevean, etalează o gamă diversă de bijuterii şi  podoabe confecţionate din materiale colectate din mările şi oceanele lumii.

Sunt prezentate în vitrine, însoţite de panouri cu texte şi fotografii care cuprind informaţii detaliate şi curiozităţi care captează interesul vizitatorilor, bijuterii confecţionate din corali, perle şi sidef, şi sunt expuse diferite specii de corali, melci şi scoici care oferă asemenea comori multicolore şi strălucitoare.

 

Ca în poveştile cu califi şi nababi ale Şeherezadei

Şiraguri de perle, coliere din corali, brăţări şi pandantive de sidef, cercei şi inele care conţin în montura de inox câte un „mugure” de mărgean sau o „lacrimă” perlată se revarsă din casete ca în palatele cu comori din poveştile cu califi şi nababi ale Şeherezadei.

Coralul, piatră moale şi poroasă din „regatul” Marii Bariere de Corali din apele Australiei (barieră alcătuită din peste 2800 de recife coraligene în care au fost identificate peste 400 de tipuri de corali) este utilizat în confecţionarea podoabelor din cele mai vechi timpuri.

Fie că este vorba despre coralul roşu, portocaliu, galben-maroniu, albastru sau negru, acesta constituie un material care le conferă bijuteriilor o compoziţie aparte.

 

Podoabe realizate din perle şi din sidef strălucitor

Perlele, folosite ca podoabe în Egiptul antic, se formează în corpul scoicilor, în prezent acestea provenind, în procent de 100%, din scoicile de cultură.

Culoarea perlelor variază de la alb şi roz, la bleu, verde şi brun, iar mărimea lor le stabileşte preţul pe piaţa bijuteriilor.

Sideful (nacru) este un material de natură organică secretat de celulele epiteliale ale ţesutului protector la unele specii de moluşte.

Expoziţia etalează câteva astfel de scoici exotice (scoica pawa, syringapora...), precum şi o serie de podoabe realizate din perle şi din sidef strălucitor.

 

Preţurile la care pot fi achiziţionate astfel de podoabe

Conservatorul Georgeta Ţiculeanu, care ne-a prezentat standul cu vânzare de la parter, ne-a arătat şi preţurile la care pot fi achiziţionate astfel de podoabe.

Bijuteriile din coral au preţuri cuprinse între 15 lei (cercei) şi 120 lei (coliere), iar cele din sidef între 5 lei (cercei) şi 36 lei (coliere).

Podoabele din perle costă 5 lei (inele), 8,5 lei (cercei), 20 lei (brăţări) şi 36 - 90 lei (coliere).

Şi pentru că se apropie ziua de Mărţişor, există şi mărţişoare din coral şi sidef, cu preţuri cuprinse între 3 şi 10 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Cutia cu bijuterii - Darurile mării”.
 Vizualizări articol: 868 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
„Cutia cu bijuterii - Darurile mării”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei