Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 dec 2010 - Anul XV, nr. 297 (4588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment

Folklung continuă cu al cincilea concurent, trupa Altcumva

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Trupa Altcumva este cel de-al cincilea concurent din totalul celor 12 grupuri înscrise la Folklung. Trupa Altcumva va urca pe scena de la Pub Boem „La Fierărie” din municipiul Suceava în această seară, de la orele 21:00, iar sâmbătă seara va concerta  tot în cadrul concursului de folk, la Pizzeria „La Bomba” din Gura Humorului, cele două locaţii fiind de altfel şi organizatorii acestui festival.

Trupa Altcumva este formată din doi tineri, Ioan Mateiciuc şi Oxana Şametchin, de 24, respectiv 18 ani.

Grupul a luat naştere în luna august a anului 2010 în cel mai folk loc din ţară, în Tabăra Naţională de Muzică Folk de la Calafat, şi până în prezent a participat la festivaluri de gen, precum Festivalul Naţional de muzică Folk şi Baladă „Poarta Sărutului”, Târgu Jiu, unde a câştigat premiul III, Festivalul Naţional de muzică Folk - Festivalul Castanilor, Festivalul Naţional de muzică Folk „Chitara Dunării”, Călăraşi, unde a câştigat Premiul al III-lea, Festivalul Naţional de muzică Folk „Chira Chiralina”, Brăila, unde a câştigat Trofeul festivalului şi Premiul pentru cea mai bună creaţie (piesa Altcumva – muzică şi versuri Ioan Mateiciuc), Festivalul Naţional de muzică Folk „Ziua de Mâine”, Alba-Iulia, unde a câştigat Premiul „Omul cu Chitara” oferit de Radio România Actualităţi.

În urma unui drum destul de scurt, însă plin de succese, grupul Altcumva a fost nominalizat în noiembrie pentru Premiile ForeverFolk 2010, la secţiunea „Cel mai bun tânăr artist al anului”.

Impresia bună pe care grupul a lăsat-o peste tot pe unde a fost, naşterea frumoasă a lui, mai mult dintr-o joacă, spontaneitatea apariţiilor scenice, încurajările şi sfaturile primite de la maeştri precum Nicu Alifantis, Ducu Bertzi, Ioan Gyuri Pascu au lăsat urme adânci, dar foarte valoroase în ce înseamnă lăsarea unei amprente de către cei doi membri ai grupului Altcumva. Printre planurile de viitor ale grupului se numără şi lansarea unui album în cel mai scurt timp, precum şi apariţii la cât mai multe evenimente de gen din ţară.

Ioan Mateiciuc şi Oxana Şametchin vor fi susţinuţi în cele două apariţii din cadrul concursului de către Gabriel Tora. Gazda evenimentului este Adrian Beznă, iar intrarea la concurs este 5 lei, ca donaţie pentru fondul de premiere.

 

Folk până târziu în noapte

Vinerea trecută, la Pub Fierărie, ca în fiecare seară Folklung, s-a cântat folk până târziu în noapte.

Gazda fiecărei seri din cele 24 programate în cadrul festivalului, Adrian Beznă, cel de-al patrulea concurent de la Folklung, Trupa Zări, precum şi invitatul Bogdan Dumitraş, folkist, membru al grupului Pasiuni pe corzi, au „rupt” chitările şi au fost răsplătiţi cu aplauze.

Seria concertelor Folklung a fost deschisă acum patru săptămâni de Viorel Gheorghiu, din Piatra Neamţ. A venit rândul celui de-al doilea concurent, Cristina Andrieş, apoi pe scenă a urcat Claudia Ciobanu, iar săptămâna trecută trupa Zări.

Înregistrările video de la serile Folklung, de la Pub „La Fierărie”, pot fi urmărite pe site-ul www.monitorulsv.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Folklung continuă cu al cincilea concurent, trupa Altcumva.
 Vizualizări articol: 842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Folklung continuă cu al cincilea concurent, trupa Altcumva5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei