Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 sep 2008 - Anul XIII, nr. 212 (3893)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj

Linişte sufletească şi armonie la Galeria „Millenium”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
La Galeria „Millenium” din incinta Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava s-a deschis ieri cea de-a doua expoziţie internaţională de pictură cu genericul „Bucovina - trecut, prezent şi viitor”.

 

„Bucovina - trecut, prezent şi viitor”

Manifestarea este organizată sub egida Ministerului Internelor şi Reformei Administrative şi a Prefecturii Suceava de către Uniunea Ucrainenilor din România (UUR) - Ţinutul Bucovina, cu un titlu deja familiar poliţiştilor suceveni, întrucât prezintă o nouă selecţie din lucrările realizate de artiştii participanţi la cele trei ediţii, desfăşurate până acum, ale taberei internaţionale de creaţie plastică „Bucovina - trecut, prezent şi viitor”,

Expoziţia etalează cca. 25 de lucrări, cu precădere peisaje bucovinene, şi este dedicată, aşa cum au subliniat organizatorii, „zilei naşterii Maicii Domnului” şi tuturor celor care-şi aniversează cu acest prilej ziua onomastică.

 

Prima prezenţă la o manifestare culturală a noului consul general al Ucrainei la Suceava

Aşa cum a semnalat prof. Ioan Bodnar, în dubla-i calitate de reprezentare (atât de consilier în cadrul Prefecturii Suceava, cât şi de preşedinte al UUR-Ţinutul Bucovina), vernisajul marchează prima prezenţă în cadrul unei instituţii publice sucevene şi totodată prima participare la o manifestare culturală a Excelenţei Sale dl. Yuriy Verbitskiy, noul consul general al Ucrainei la Suceava.

Adresându-se asistenţei în limba română, diplomatul ucrainean (care a precizat că a activat o perioadă în cadrul Ambasadei Ucrainei în România revenind apoi, după 11 ani, în calitate de consul general la Suceava) a mulţumit pentru invitaţie şi a apreciat frumuseţea naturii şi generozitatea oamenilor din zonă.

 

„Un cadou oferit tuturor celor care-şi sărbătoresc numele, pentru că aşa se cuvine în Bucovina”

În calitate de organizator şi de gazdă, comisarul şef Viorel Onea, adjunct al şefului IPJ Suceava, a spus că aceasta este cea de-a cincia expoziţie organizată în Galeria „Millenium” ca rod al bunei colaborări cu instituţia Prefectului şi UUR- Ţinutul Bucovina, prof. Ioan Bodnar fiind cel care s-a îngrijit ca această galerie (care a fost înfiinţată ca urmare a propunerii sale) să expună pe simeze lucrări artistice de calitate. 

O expoziţie, după cum a subliniat Ioan Bodnar, închinată Sfintei Fecioare Maria, Preacuratei de Dumnezeu Născătoarei, o manifestare menită să aducă privitorilor „linişte sufletească şi armonie”, „un cadou oferit tuturor celor care-şi sărbătoresc numele, pentru că aşa se cuvine în Bucovina: să facem daruri în astfel de zile”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Linişte sufletească şi armonie la Galeria „Millenium”.
 Vizualizări articol: 677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Linişte sufletească şi armonie la Galeria „Millenium”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei