Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 aug 2008 - Anul XIII, nr. 203 (3884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aniversarea Independenţei Ucrainei

Nou consul general al Ucrainei la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Consulatul General al Ucrainei la Suceava a organizat miercuri seara, la Restaurantul Gloria, o recepţie cu prilejul sărbătoririi celei de-a XVII-a aniversări a Independenţei Ucrainei.

Evenimentul, la care au participat ca invitaţi reprezentanţi ai instituţiilor administrative judeţene şi locale sucevene, membri ai comunităţii etnice ucrainene din judeţul Suceava şi ai comunităţii româneşti din Regiunea Cernăuţi - Ucraina, reprezentanţi ai mediilor politic, economic şi cultural din Bucovina - trăitori de o parte şi de alta a frontierei comune - a constituit totodată prilejul prezentării noului reprezentant diplomatic al Ucrainei la Suceava, Excelenţa Sa consulul general Yuriy Verbitskiy.

 

Urări de bun venit la Suceava şi-n Bucovina

I-au urat bun venit la Suceava şi-n Bucovina preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur (care a reliefat bunele relaţii de parteneriat existente între judeţul Suceava şi Regiunea Cernăuţi, subliniind totodată faptul că, prin poziţia pe care o deţine, va asigura „o punte de legătură” şi va fi „un factor de relaţii trainice cu Ucraina”), prefectul Ştefan Alexandru Băişanu (care a apreciat continua consolidare a relaţiilor de bună vecinătate) şi viceprimarul municipiului Suceava Viorel Seredenciuc, care a adresat salutul de bun venit în dubla-i calitate de reprezentant al Primăriei Suceava şi de etnic ucrainean.

L-au întâmpinat de asemenea şi i-au urat succes în activitate noului consul general al Ucrainei la Suceava preotul Gheorghe Hostiuc (care a adus „arhierească binecuvântare” din partea IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, făcând referire la „dreapta credinţă ortodoxă, care leagă cele două popoare, român şi ucrainean”) şi prof. Ioan Bodnar, preşedintele Filialei Suceava a Uniunii Ucrainenilor din România (UUR).

 

Diplome de excelenţă

Momentul aniversar a oferit cadrul propice pentru înmânarea, de către noul consul general Yuriy Verbitskiy, a unor diplome de excelenţă, care au fost conferite unor etnici ucraineni bucovineni care se bucură de o apreciere deosebită.

Este vorba de profesorii Ioan Chideşciuc, Ion Cozmei („cel mai autorizat traducător al operei lui Taras Şevcenko”, cum l-a prezentat viceconsulul Mykhailo Lienkov), Aurora Huţan (coordonatoarea grupului muzical „Soacrele” al Organizaţiei de femei din cadrul Filialei Suceava UUR) şi Lucia Mihoc.

Recepţia a avut parte şi de un program artistic susţinut, deopotrivă, de grupul „Soacrele” şi de câţiva oaspeţi din ţara vecină, artişti emeriţi ai Ucrainei.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nou consul general al Ucrainei la Suceava.
 Vizualizări articol: 739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nou consul general al Ucrainei la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
(30 aug 2008, 00:37:33
Salut cu bun augur, acest eveniment.Republica Ucraina are multe lucruri comune cu Bucovina si nu numai , care trebuiesc dezvoltate �n viitor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei