Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mar 2008 - Anul XIII, nr. 67 (3748)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ediţia a VI-a

„Comori de suflet românesc”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Suceava a dat deja starul desfăşurării celei de-a VI-a ediţii a Festivalului-concurs de folclor muzical- coregrafic de amatori „Comori de suflet românesc”.

Festivalul are ca scop valorificarea, promovarea şi conservarea valorilor culturii tradiţionale, a cântecului, jocului şi costumului popular autentic, precum şi a obiceiurilor tradiţionale bucovinene.

Concursul urmăreşte totodată dezvoltarea interesului pentru aceste valori, mai ales în rândul tinerilor, precum şi perfecţionarea instructorilor şi a interpreţilor prin cultivarea spiritului de competiţie.

 

Faza finală se desfăşoară în luna iulie

Festivalul - concurs se desfăşoară pe două secţiuni: ansambluri şi cântece şi dansuri cu caracteristicile fiecărei localităţi, zone, subzone de reprezentare; obiceiuri de peste an (şezătoare, nuntă, botez, înmormântare, obiceiuri de primăvară, vară şi toamnă - nu vizează şi obiceiurile de Crăciun şi Anul nou).

Prima fază zonală de jurizare, din cele şapte din desfăşurătorul festivalului, cea pentru zona Siret, a avut loc pe data de 9 martie la Căminul Cultural Calafindeşti.

Următoarele sunt programate astfel: 30 martie, zona Suceava, la Căminul Cultural Stroieşti; 13 aprilie, zona Câmpulung Moldovenesc, la Căminul Cultural Vama; 20 aprilie, zona Rădăuţi, la Căminul Cultural Bilca; 4 mai, zona Vatra Dornei, la Căminul Cultural Poiana Stampei; 18 mai, zona Fălticeni, la Căminul Cultural Râşca şi 25 mai, zona Gura Humorului, la Căminul Cultural Berchişeşti.

În urma celor şapte faze zonale, juriul va stabili locurile I, II şi III, iar formaţiile câştigătoare vor intra în faza finală a concursului, care se va desfăşura în luna iulie.

La faza finală, juriul va acorda, pe genuri, locurile I, II şi III având competenţa de a hotărî nominalizarea şi redistribuirea unor premii pentru autenticitate stilistică, arta interpretării sau valoarea repertorială.

Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul CJCPCT Suceava, str. Universităţii, nr. 48, tel/fax 530126.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Comori de suflet românesc”.
 Vizualizări articol: 859 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Comori de suflet românesc”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ERATA trimis de
(20 mar 2008, 11:49:40
FAZA SUCEAVA SE TINE LA STROIESTI, IN 23 MARTIE (ACU, DIMINICA).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură cu gutui 8 porţii - 70 minute 4 gutui 2 căni făină 2 ouă 1 cană zahăr 50g unt 1 cană lapte 1/2 cană ulei 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă praf de copt un vârf de cuţit sare Puneţi într-un castron făina împreună cu jumătate din... Citeşte