Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 205 (5412)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Fac apel la Guvern să emită OUG pentru eutanasierea câinilor neadoptaţi

Preşedintele Traian Băsescu face apel la Guvern să emită o OUG prin care să stabilească "un termen scurt sau rezonabil" în care persoanele care doresc să adopte câinii maidanezi, iar animalele neadoptate în acest termen să fie eutanasiate.

"Fac apel la Guvern, pentru că administraţiile locale sunt cu mâinile legate de legislaţia în vigoare, fac apel la Guvern să emită o ordonanţă de urgenţă prin care să stabilească un termen scurt sau rezonabil în care iubitorii de câini să ia câinii maidanezi acasă, să-i ţină în ţarcul lor, după care cei care nu au fost adoptaţi de iubitorii de câini să fie imediat eutanasiaţi", a afirmat Traian Băsescu.

Potrivit preşedintelui, castrarea câinilor prelungeşte timpul până la care animalele acestea vor dispărea - 12-15-18 ani. "Castrarea e o soluţie pe termen lung, care s-a dovedit că nu dă rezultate", a spus preşedintele.

Potrivit lui Băsescu, rezultatul actualei legislaţii care vizează castrarea şi îngrijirea câinilor s-a dovedit un eşec. "Nu trebuie să mai aşteptăm să mai moară un copil", a spus preşedintele.

"Nu putem pune câinii mai presus de oameni, mai presus de copii (...) Sunt revoltat de demagogia legată de iubitorii de câini", a spus preşedintele.

El a menţionat că are acasă cinci câini.

"Acum vă iau într-un microbuz pi vă duc la mine acasă. Am cinci câini, trei de pe stradă. (...) Cazul copilului nu ne mai lasă să aşteptăm (...) Castrarea câinelui nu-i scoate dinţii", a spus Băsescu.

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

 

O femeie a fost muşcată de câine în Capitală

O femeie în vârstă de 63 de ani a fost muşcată de un câine, în zona intersecţiei Calea 13 Septembrie cu Drumul Sării, şi va fi transportată la Spitalul Universitar din Capitală, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Fac apel la Guvern să emită OUG pentru eutanasierea câinilor neadoptaţi.
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Fac apel la Guvern să emită OUG pentru eutanasierea câinilor neadoptaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei