Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 oct 2012 - Anul XVII, nr. 233 (5138)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Relaţia civilizată dintre bucureşteni şi rahaţii de câine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O mulţime de lucruri salutare au apărut în Bucureştiul de azi, începând cu autobuzele etajate, pline ochi cu turişti străini, care fac turul oraşului. Îmbucurător, într-o capitală care capătă pe zi ce trece modernismul european atât de invocat.

Dar ceea ce mi-a săltat moralul în Bucureşti este grija pentru amănunte. Amănuntele acelea, ştiţi dumneavoastră, care fac de fapt diferenţa de civilizaţie între un oraş condus de mârlani la prima generaţie în pantofi şi unul condus de edili adevăraţi.

Coşurile de gunoi stradal, de exemplu, au deasupra lor o tichie pentru stins ţigările, astfel încât chiştoacele să nu mai primească un bobârnac şi să poposească drept în mijlocul trotuarului. Frumos, foarte frumos ! Am mai văzut chestia asta prin judeţele cu populaţie maghiară, şi spun drept că m-a încântat, fiindcă ştiu ce înseamnă să calci în chiştoacele aruncate de alţii.

Apoi, tot ca în oraşele europene cu pretenţii, am văzut pe trotuarele Bucureştiului, din loc în loc, nişte cutii confecţionate din metal, asemănătoarele cutiilor poştale. Numai că astea aveau un câine desenat pe ele. Câinele avea o moacă foarte jenată şi vinovată, indicând că tocmai a comis una boacănă. Iar cutia metalică reprezenta de fapt un mic rezervor pentru pungi de plastic, din care orice stăpân de câine se putea servi după voie, dacă era necesar. Şi era necesar.

La ce foloseau  pungile acelea, se înţelege de la sine. Cu toate astea o să spun, prezentându-mi scuze persoanelor fine, care strâmbă din nas la anumite chestii. În pungile alea, stăpânii câinilor scoşi la plimbare pot strânge rahaţii, care murdăresc asfaltul trotuarelor noastre.

Acuma, mersul optimist înainte arată că, mai devreme sau mai târziu, şi celelalte oraşe româneşti vor împrumuta calea de rezolvare a problemei rahaţilor de câine.

După care va trebui rezolvată o altă problemă de care ne izbim la tot pasul:  cea a rahaţilor de om.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Relaţia civilizată dintre bucureşteni şi rahaţii de câine.
 Vizualizări articol: 1040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Relaţia civilizată dintre bucureşteni şi rahaţii de câine1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei