Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 apr 2012 - Anul XVII, nr. 77 (4982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Mai vrem glume proaste de 1 aprilie?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În general, ziarele care funcţionează în ţara noastră obişnuiesc să publice glume de 1 aprilie. Ele le administrează cititorilor proprii câte o minciună pe prima pagină, de preferinţă gogonată rău, pe post de păcăleală. „A căzut Guvernul”, „Preşedintele Băsescu divorţează de Elena Udrea”... Toate cam în nota asta. Scopul este, chipurile, acela de a descreţi frunţile, la cerinţele unei date puse special în calendar.

Deşi hazul este cu atâta mai tare cu cât păcăleala este luată mai de bună, şefii gazetelor care procedează astfel dovedesc ori că nu-şi respectă cititorii, ori că nu-şi prea cunosc meseria. Ori şi una, şi alta.

În facultăţile de jurnalistică se învaţă că principala calitate a unei gazete este credibilitatea. Pentru fi credibili, ziariştii sunt în permanenţă atenţi la acurateţea informaţiilor, la exactitatea ştirilor. Iar atunci când totuşi, în ciuda măsurilor de siguranţă, se strecoară vreo dezinformare, gazeta are obligaţia să revină cu rectificări.

Şi-atunci, cum să spui minciuni voite în ziar, invocând acest copilăresc şi prostesc 1 aprilie, când meseria ta e să slujeşti, în orice condiţii, adevărul? Ai poftă să glumeşti? Fă glume acasă, cu familia sau cu amicii tăi, dar nu în paginile unei gazete, unde nota dominantă trebuie să fie seriozitatea.

Mai intervine un lucru, mai curând trist. În România, ziua de 1 aprilie chiar nu mai valorează nimic. Am putea trece fără să pierdem ceva peste această dată scrisă în contabilitatea primăverii, fiindcă ţara noastră este prin definiţie una neserioasă.

Fără nici o glumă, noi ne lăfăim într-un lan de 1 aprilie. Noi putem considera, la modul cel mai serios, că avem la dispoziţie 365 de 1 aprilie anual, iar în anii bisecţi – 366. 1 aprilie, scris cu litere şmechere în calendar, nu mai înseamnă nimic, fiindcă îl slujim şi îl sărbătorim zi de zi.

Ne mai arde de farse suplimentare, când – vrem, nu vrem - avem zilnic parte de glumele proaste ale existenţei de români?

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai vrem glume proaste de 1 aprilie?.
 Vizualizări articol: 908 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Mai vrem glume proaste de 1 aprilie?2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   A cazut guvernul. De la ce inaltime? trimis de
( 2 apr 2012, 14:20:36
Noi nu mai vrem glume proaste in nici o zi a anului. Doar ca nu prea avem "succesuri", ci mai mult "esece" in acest sens.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei