Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 mar 2010 - Anul XV, nr. 59 (4350)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Geneva 2010

Seat electrizează lumea conceptelor cu IBe Coupe

Seat nu putea să rămână indiferent la mișcările din industria auto, segmentul mașinilor electrice fiind pentru prima oară adus în discuție de spanioli. Prima creație ecologică este doar un prototip cu dimensiuni mai mici decât ale modelului VW Scirocco. Botezat IBe Concept, vehiculul electric prevestește apariția unui automobil de serie, pe care Seat promite să îl producă peste câțiva ani.

Dezvăluită în premieră mondială la Geneva, mașina de studiu este primul exponent Seat cu zero emisii și propulsie exclusiv electrică.

 

General

IBe este un coupe de 2+2 locuri, care va oferi o experiență inedită în rândul posesorilor de Seat. Este mai scurt decât un Ibiza hatchback, acesta măsurând 3,78 metri lungime. La lansare, versiunea de serie nu va avea un corespondent în segmentul B, deși mulți sunt tentați să creadă, încă de pe acum, că acesta va crea neplăceri celebrului Scirocco.

Modelul electric Seat poate parcurge după o singură alimentare cu energie o distanță maximă de 130 km.

 

Motorizare

Era de așteptat un propulsor hibrid, însă spaniolii au preferat un tren de rulare complet electric, bazat pe un motor care poate dezvolta 102 cai putere. Pentru a oferi o autonomie decentă și o raționalizare a consumului de energie electrică, propulsorul rulează în marea majoritate a timpului la 60% din capacitate. Mai precis, el va avea disponibili doar 68 de cai putere, în schimb, cuplul motor atinge o valoare interesantă furnizând la roți 200 Nm. Chiar dacă este pentru un vehicul electric, termenul performanță sună destul de pompos, IBe Concept reușește pe linie dinamică să se mențină la un nivel decent: demarajul până la 100 km/h se efectuează în 9,4 secunde iar viteza maximă atinge 160 km/h. 

 

Design

Câteva noutăți și surprize la acest capitol au fost bine venite pentru iubitorii mărcii Seat, care văd în acest concept o evoluție reușită a limbajului actual, aflat sub semnul filozofiei „Arrow Design”. Secțiunea frontală prezintă un aer sportiv și blocuri optice cu tehnologie LED. Zonele de ventilație ale spoilerului și grilei sunt acoperite, motorul electric neavând nevoie de o aerisire suplimentară. Spatele preia din liniile puternice ale părții față, luneta scurtă și designul barei de protecție scot în evidență tendințele de viitor în materie de design la Seat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Seat electrizează lumea conceptelor cu IBe Coupe.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 974 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seat electrizează lumea conceptelor cu IBe Coupe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei