Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 sep 2009 - Anul XIV, nr. 213 (4199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Porsche Panamera s-a lansat în România

Porsche îşi atacă rivalii din această toamnă cu primul vârf de gamă autentic. Noul Panamera, prezentat oficial în luna aprilie în China, se pregăteşte să ia cu asalt Europa. Dacă pe majoritatea pieţelor lansarea comercială are loc pe 12 septembrie, în România a avut loc cu două zile mai devreme. Astfel începând de ieri, 10 septembrie, Porsche Panamera a debutat oficial în ţara noastră.
Noul model are un preţ de pornire de 97.783 de euro, cu TVA. Cea mai scumpă versiune, Panamera Turbo ajunge la un preţ de bază de 138.004 de euro, cu TVA. Având dimensiunile unei vehicul de clasă mare, Panamera va surprinde prin interiorul extrem de generos cu pasagerii săi, nivelul de confort şi atmosfera încărcată de rafinament a interiorului. Acesta măsoară 4.970 mm lungime, 1.930 mm lăţime şi 1.418 mm înălţime şi păstrează linia de design specifică versiunilor 911.
Arhitectura exterioară păstrează elementele specifice unui Porsche, precum forma ovală a farurilor şi liniile ce definesc profilul. Interiorul este construit pentru a oferi spaţiu amplu pentru patru persoane iar portbagajul va fi neobişnuit de mare pentru un coupe, ceea ce va face ca Panamera să fie promovată nu numai ca un model sportiv, ci şi ca maşină premium de familie.
Spaţiul pentru bagaje porneşte de un volum destul de bun pe acest segment 432 de litri şi poate ajunge la 1.250 de litri dacă bancheta este pliată. Considerat un coupe sportiv, Panamera va avea tracţiune spate însă pentru versiunea de top, producătorul pune la dispoziţie un model echipat în standard cu un sofisticat sistem de tracţiune integrală. Acesta va fi disponibil doar opţional şi pe celelalte versiuni de echipare.
Conceput pe o platformă nouă, sedanul cu linii de coupe dispune de suspensii multilink unice ce folosesc un sistem cu mai multe puncte de prindere. Partea de propulsie este completată de trei unităţi pe benzină cu cuplaj Haldex împrumutat de la Cayenne şi 911 Turbo. Unitatea de 400 CP disponibilă pe versiunea 4S consumă 11,1 litri şi poate atinge o viteză maximă de 285 km/h. Vârful gamei va fi dotat cu un propulsor de 500 CP care va necesita 13,6 litri de carburant la 100 km parcurşi, viteza maximă a modelului depăşind 300 km/h. Ulterior va fi disponibil şi un motor de 290 cai putere care va marca apariţia variantei Panamera S. Dacă primele două versiuni de motorizare vor beneficia atât de tracţiune spate cât şi tracţiune integrală, ultima va putea fi regăsită doar cu tracţiune pe axa spate. Puterea va fi transmisă la roţi prin intermediul unei cutii manuale cu şase rapoarte sau una automată PDK (Porsche-Doppelkupplung) cu dublu ambreiaj şi şapte trepte de viteze. Toate versiunile sunt echipate cu sistem start/stop ce asigură o economie de carburant de 5-8% în ciclu urban.

Porsche Panamera

Lungime: 4.970 mm
Lăţime: 1.930 mm
Înălţime: 1.418 mm
Volum portbagaj: 432 de litri
Motorizări: 400 CP, 500 CP
Preţ de bază: 97.783 - 138.004 euro cu TVA

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Porsche Panamera s-a lansat în România.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Porsche Panamera s-a lansat în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei