Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 oct 2008 - Anul XIII, nr. 239 (3920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Honda Insight, dureri de cap pentru Toyota Prius?

Honda pune ecologia mai presus de orice. Responsabilitatea faţă de problemele mediului a fost tema principală pentru japonezi la ediţia din acest an a Salonului Auto de la Paris. Ca o concluzie elocventă dar şi soluţie pe linie de ecologie, în prim plan s-a aflat conceptul Insight la adresa căruia inginerii au numai cuvinte de laudă.

După două decenii de cercetări şi dezvoltare în domeniul tehnologiei hibride, Honda pare să fi ajuns la rezultatul mult dorit: un automobil economic, spaţios şi uşor, la un preţ acceptabil.

Insight prefaţează viitoarea maşină de serie care va încerca să reducă diferenţa faţă de principalul său concurent, Toyota Prius. Ideea de la care a plecat dezvoltarea maşinii ecologice, a fost aceea de a putea oferi un hibrid convenabil pentru o categorie cât mai largă de consumatori. Insight este un hatchback în cinci uşi, cu un interior generos şi spaţiu pentru cinci persoane adulte.

Estetica noului concept împrumută elemente de la proaspăt lansatul FCX Clarity, dar vine şi cu câteva noutăţi interesante care cu siguranţă vor putea fi văzute şi la maşina de serie, care va fi prezentată în exclusivitate peste numai trei luni la Salonul Auto de Detroit.

Honda a reuşit să reducă greutatea şi dimensiunile dispozitivului hibrid, ajustând în acelaşi timp şi costurile de producţie. „Acest nou model se va evidenţia prin preţul de achiziţie, furnizând tehnologia hibridă unui număr foarte mare de clienţi interesaţi să cumpere vehicule foarte economice şi costuri de întreţinere reduse”, a declarat Takeo Fukui, şeful companiei nipone.

Insight este dezvoltat pe o platformă complet nouă, unitatea de control şi acumulatorii fiind plasaţi sub podeaua portbagajului. Soluţia aleasă de ingineri nu a compromis spaţiul pentru bagaje, coborând astfel centrul de greutate şi păstrând latura practică a modelului hatchback. Mai mult decât atât, s-a realizat o distribuţie convenabilă a maselor care se va resimţi la rulare. „Insight este la fel de eficient ca şi Civic Hybrid”, ţine să ne precizeze constructorul japonez. Echipat cu un tren de rulare hibrid, în componenţa căruia se află un motor compact şi uşor, cu o cilindree de 1300 cmc, prototipul atinge excelente valori de consum şi emisii. Fără a preciza care sunt acestea, niponii ne asigură că maşina face parte dintr-o nouă generaţie de modele ecologice. „Insight va fi, de asemenea, un pionier ... marea sa provocarea fiind aducerea tehnologiei hibride într-o nouă eră de accesibilitate. Acest nou Insight va oferi mai multor persoane şansa de a avea un vehicul hibrid de înaltă calitate marca Honda”, declară preşedintele Honda.

Sub capotă va fi montat un agregat IMA (Integrated Motor Assist), sistemul hibrid introdus în 1999 tot pe modelul Insight, dar care arăta cu totul diferit faţă de cel de acum.

Honda va comercializa modelul de serie Insight începând din primăvara anului 2009 în Europa, Japonia şi America de Nord. Compania se aşteaptă ca vânzările anuale ale noului hibrid să atingă la nivel global cifra de 200.000 de unităţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Honda Insight, dureri de cap pentru Toyota Prius?.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Honda Insight, dureri de cap pentru Toyota Prius?5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei