Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 5 (7006)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Raed Arafat: 41% din mașinile de pompieri din țară au peste 30 de ani vechime

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat, ieri, la Timișoara, că, în acest moment, la nivel național, 41% din mașinile de intervenție ale pompierilor au peste 30 de ani vechime și se dorește, în urma investițiilor, ca timpii de reacție să scadă la 6 - 7 minute în mediul urban, până în anul 2025, informează MEDIAFAX.

Raed Arafat a afirmat, ieri, la Timișoara, că în perioada 2015 – 2021, suma totală alocată sectorului de urgențe va ajunge la aproape 900 de milioane de euro.

“Există acțiuni pe care le vor face autoritățile locale și județene mai ales pe partea de infrastructură și există acțiuni de achiziții care vor continua. Au început deja și anul trecut s-au primit deja dotări la nivelul județului. Vorbim aici de ISU, inclusiv SMURD și Serviciul de Ambulanță. Unitatea de primiri urgențe a primit pe linia unui proiect al Băncii Mondiale prin Ministerul Sănătății, dar anul acesta este un an în care continuăm dotările, deci există foarte multe dotări care urmează să vină și pentru Serviciul de Ambulanță și SMURD, dar și dotări specifice pentru ISU, pentru intervenții la diferite categorii de situații de urgență, cum este partea cu asigurarea energiei electrice în situații cum a fost cea de la sfârșitul anului trecut, când s-au mobilizat mai multe generatoare electrice, partea de tabere de sinistrați, partea de intervenții la incendiile de pădure și multe alte dotări care urmează să fie primite. Total sume alocate sectorului de urgențe prin diferite programe, suma atinge aproape 900 de milioane de euro, dacă luăm 2015 – 2020 – 2021. Este o sumă imensă, care într-adevăr ne va permite să aducem lucrurile la zi”, a declarat șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.

De asemenea, Raed Arafat a afirmat că, la nivel național, 41% dintre mașinile de pompieri sunt mai vechi de 30 de ani, urmând ca acestea să fie înlocuite în următoarea perioadă.

“Ați auzit ce înseamnă că ai mașini de pompieri cu peste 30 de ani în proporție de 41% mașini de răspuns la incendii. Avem nevoie foarte mare de elicoptere medii, grele, pentru partea de intervenții pe situații de urgență, care să intre la Inspectoratul General de Aviație și avem foarte multă nevoie de dotări care să înlocuiască dotările vechi pe partea medicală, dar nu numai, pe partea de situații de urgență în general. Noi sperăm că cele 500 de mașini de pompieri care sunt în vizorul nostru când terminăm licitația și pentru care există bani în programul respectiv, că cele care sunt peste 30 de ani să nu mai fie acolo. Adică să ajungă să fie oprite și să fie înlocuite. Vom scădea costurile și vom asigura o intervenție mult mai sigură și mult mai rapidă, pompierii nu vor mai trebui să trimită două, trei mașini ca să fie siguri că una ajunge, atunci putem să creștem numărul punctelor de lucru. Acest lucru clar va duce în final la înlocuirea mașinilor care trebuiau casate de foarte mult timp”, a explicat Raed Arafat.

Totodată, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat că se dorește ca timpii de reacție să ajungă la șase, cel mult șapte minute în mediul urban.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Raed Arafat: 41% din mașinile de pompieri din țară au peste 30 de ani vechime.
 Vizualizări articol: 965 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raed Arafat: 41% din mașinile de pompieri din țară au peste 30 de ani vechime0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei