Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 235 (5442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Buşoi: Proiectul-pilot al dosarului electronic trebuie să se încheie în martie 2014

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, a declarat, ieri, că proiectul-pilot privind dosarul electronic al pacientului, realizat integral pe bani europeni, trebuie să se încheie în martie 2014, acest instrument urmând să uşureze şi activitatea de transplant.

"În zona Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, sunt trei proiecte importante care au legătură cu transplantul. Unul este dosarul electronic al pacientului, un proiect pe bani europeni - România nu cheltuie nici un ban pentru acest proiect. Proiectul-pilot trebuie să se încheie în martie 2014. Cred că este un proiect important pentru că atunci când vom avea un dosar electronic pentru fiecare pacient din România va fi mult mai uşoară conectarea cu Registrul de transplant pe care îl pregăteşte Ministerul Sănătăţii", a declarat, ieri preşedintele CNAS, prezent la conferinţa "Transplant, pacientul în stare post transplant şi viaţa cotidiană a acestuia", organizată de Asociaţia Transplantaţilor din România.

Cel de-al doilea proiect menţionat de Buşoi este cel al cardului naţional de sănătate, "cel mai important al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate". Preşedintele CNAS a spus că acest proiect are şi "o valenţă specială şi pentru programul de transplant", întrucât va conţine informaţii privind opţiunea pacientului de a deveni sau nu donator de organe.

"Ştiu că acest lucru se va face potrivit legii, se va verifica la momentul transplantului. Cred însă că simplul fapt că medicul de familie va întreba pacientul dacă ar fi de acord să devină donator este un pas important pentru acţiunea în sine", a adăugat preşedintele CNAS.

Buşoi a vorbit apoi despre programul medicaţiei post transplant derulat de CNAS, precizând că acesta nu a avut probleme în finanţare, dar că susţine întru totul abordarea ministrului Sănătăţii Eugen Nicolăescu ca toate programele să fie gestionate de Ministerul Sănătăţi.

Ministrul Eugen Nicolăescu a anunţat, ieri, la aceeaşi conferinţă, că toate programele de sănătate vor fi, din 2014, reorganizate, astfel încât să nu mai fie împărţite între Ministerul Sănătăţii şi CNAS. Astfel, toate programele vor fi gestionate de minister, în timp ce CNAS se va ocupa de contractare şi finanţare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Buşoi: Proiectul-pilot al dosarului electronic trebuie să se încheie în martie 2014.
 Vizualizări articol: 650 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Buşoi: Proiectul-pilot al dosarului electronic trebuie să se încheie în martie 20140.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei