Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 176 (5383)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IM: Amenzi de peste 1,3 milioane de lei pentru muncă la negru, 213 persoane depistate

Inspectorii de muncă au depistat, în perioada 22 - 26 iulie, 213 persoane care munceau fără forme legale, amenzile aplicate pentru această încălcare a legislaţiei muncii totalizând peste 1,3 milioane de lei, informează Inspecţia Muncii (IM).

Inspecţia Muncii a făcut, în ultima săptămână, mai multe controale, în urma cărora au fost date amenzi în valoare totală de 2.380.200 de lei.

"Au fost depistate 213 persoane care lucrau fără forme legale. Dintre acestea, 36 erau din judeţul Constanţa. În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 1.550 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 1.971.100 de lei. Pentru muncă la negru, valoarea amenzilor a fost de 1.330.000 de lei", se arată într-un comunicat remis miercuri agenţiei MEDIAFAX.

Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare, au fost înaintate şapte propuneri de cercetare penală, iar pentru 34 de persoane fizice s-au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru că acestea au acceptat să muncească fără contracte individuale.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1.155 de controale şi s-au dat amenzi în valoare de 409.500 de lei, fiind sancţionaţi 862 de angajatori.

De asemenea, angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 17 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IM: Amenzi de peste 1,3 milioane de lei pentru muncă la negru, 213 persoane depistate.
 Vizualizări articol: 738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IM: Amenzi de peste 1,3 milioane de lei pentru muncă la negru, 213 persoane depistate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei