Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 41 (5248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Radu Stroe: 95 % dintre autospecialele Poliţiei au depăşit normele pentru scoaterea din funcţiune

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Radu Stroe, a declarat, marţi, la bilanţul activităţii pe anul 2012 a Poliţiei Române, că numărul de autospeciale din pacul auto al Poliţiei acoperă numai jumătate din necesar, iar 95 % dintre cele existente ar trebui casate.

"Este nevoie de fonduri. Suntem la jumătate din capacitatea necesară de autospeciale, iar 95 % dintre acestea au depăşit normele pentru scoaterea din funcţiune", a anunţat Stroe.

Ministrul Internelor a subliniat, în special, rezultatele bune obţinute de structurile Poliţiei Române specializate în combaterea criminalităţii organizate, Direcţiei de Operaţiuni Speciale (DOS) şi a poliţiştilor din mediul rural, unde, după reînfiinţarea Posturilor de Poliţie, criminalitatea a scăzut cu zece la sută, însă a remarcat şi o scădere profesională, fizică şi psihică a unor poliţişti.

"În materie de structuri şi cadre am observat câteva deficienţe importante: pregătirea profesională şi fizică, precum şi cea psihologică sunt în declin în raport cu provocările vieţii şi normele standard", a declarat Stroe.

Radu Stroe a menţionat în discursul său şi faptul că există slăbiciuni în ceea ce priveşte garantarea siguranţei cetăţeanului. "Nu reuşim să garantăm siguranţa cetăţeanului 24 din 24 de ore, iar ce se întâmplă în preajma şcolilor şi grădiniţelor devine un fapt inacceptabil pentru societatea românească, pentru cei din Poliţie, din MAI şi cred că şi din Guvern. Va trebui să facem ceva şi aici", a mai spus ministerul internelor.

Ministrul a subliniat faptul că "în ciuda acestor deficienţe, care trebuiau semnalate, nu se poate face vreo culpă celor peste 50.000 de poliţişti".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Radu Stroe: 95 % dintre autospecialele Poliţiei au depăşit normele pentru scoaterea din funcţiune.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Radu Stroe: 95 % dintre autospecialele Poliţiei au depăşit normele pentru scoaterea din funcţiune0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei