Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 nov 2012 - Anul XVII, nr. 278 (5183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rețeaua paneuropeană de căutare de locuri de muncă va fi modernizată şi îmbunătățită

Rețeaua paneuropeană de căutare de locuri de muncă, EURES, va fi modernizată şi îmbunătățită, în urma unei decizii adoptate de Comisia Europeană, care va contribui la creșterea mobilității lucrătorilor din statele membre, potrivit Reprezentanţei CE în România.

Aceeaşi decizie, afirmă sursa citată, va pregăti calea pentru o veritabilă piață europeană a forței de muncă.

"Reforma EURES are scopul de a-i ajuta pe cei aflați în căutarea unui loc de muncă să intre în legătură cu angajatori care caută anumite competențe, de a se concentra pe sectoare și profesii care se confruntă cu o lipsă de personal calificat și de a sprijini programe de mobilitate destinate tinerilor", se arată într-un comunicat remis, luni, MEDIAFAX.

"Îmbunătățirea mobilității persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din statele membre poate contribui la scăderea șomajului, care a atins în prezent niveluri inacceptabil de ridicate. Rețeaua EURES îmbunătățită va avea ca scop ajutarea persoanelor dispuse să se mute într-o altă țară să găsească locuri de muncă adecvate, precum și ajutarea angajatorilor să găsească lucrători calificați în mod corespunzător. Facem apel la toate statele membre să fie pregătite pentru a pune în aplicare reforma", a declarat comisarul UE pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune, László Andor

În comunicat se mai arată că, în ciuda nivelurilor ridicate ale șomajului (peste 25 de milioane de persoane din UE), există încă o lipsă de personal calificat și posturi dificil de acoperit, numărul de posturi neocupate fiind în creștere de la jumătatea anului 2009, în special în zonele cu creștere rapidă, cum ar fi tehnologiile informației și comunicațiilor și economia ecologică.

EURES este o rețea de căutare de locuri de muncă activă, formată din 31 de servicii europene de ocupare a forței de muncă din statele membre ale UE, țările SEE (Norvegia, Islanda și Liechtenstein) și Elveția.

Noua decizie a Comisiei va ajuta EURES să răspundă în mod direct unor nevoi economice specifice. Drept urmare, EURES va corela în mod proactiv locurile de muncă vacante cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau care doresc să își schimbe locul de muncă. De asemenea, le va oferi angajatorilor un acces mai bun la o rezervă de candidați unde pot găsi competențele de care au nevoie pentru a se dezvolta și a-și extinde afacerile.

În urma reformei, EURES se va concentra mai mult asupra tinerilor, care au o disponibilitate mai mare pentru mobilitate, și va include forme de angajare care combină munca și oportunitățile de învățare, precum stagiile de ucenicie. De asemenea, portalul web EURES va fi regândit pentru a crea instrumente online de corelare a cererii și ofertei ușor de folosit și va oferi acces la informații privind piața forței de muncă axate pe competențe, se mai precizează în comunicat.

Reforma EURES, mai arată sursa citată, va crește numărul partenerilor care oferă servicii de mobilitate prin intermediul EURES și va institui cooperarea între organizațiile de plasare publice și private pentru a acoperi un procent și mai mare din posturile vacante (în prezent, acest procent variază între 30 și 40% din totalul posturilor vacante).

Decizia urmează să fie pusă în aplicare de Comisie și de statele membre până la data de 1 ianuarie 2014. Până la momentul respectiv, toate țările participante vor trebui să desemneze servicii specializate care să organizeze reforma, să colaboreze cu noi parteneri și să dezvolte serviciile specifice necesare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rețeaua paneuropeană de căutare de locuri de muncă va fi modernizată şi îmbunătățită.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rețeaua paneuropeană de căutare de locuri de muncă va fi modernizată şi îmbunătățită0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei