Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 nov 2012 - Anul XVII, nr. 278 (5183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Arafat: Avem 40.000 de antibiotice pe un singur CNP, cât pentru toată viaţa bolnavului

Reţeta electronică şi cardul naţional sunt câteva măsuri necesare pentru reducerea "scurgerilor" din sistem, de tipul celor pentru 40.000 de antibiotice pe un singur CNP, cât pentru toată viaţa bolanvului, a declarat ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform.

"Scurgerile din sistem nu vor fi rezolvate niciodată sută la sută, dar căutăm soluţii pentru reducerea acestora. De exemplu, reţeta electronică şi cardul naţional al asigurărilor ne vor ajuta la eliminarea prescripţiilor nejustificate. Am întâlnit o situaţie în care 40.000 de doze de antibiotic au fost prescrise pentru un singur CNP. O asemenea doză este pentru toată viaţa bolnavului", a spus, luni, ministrul Sănătăţii.

Potrivit lui Arafat, o altă soluţie pentru eliminarea scurgerilor financiare din sistem, după prescrierile "aiurea", ar fi achiziţiile centralizate. "De exemplu, unele licitaţii se fac când ne trezim că nu mai avem un anumit produs. Şi în Ministerul Sănătăţii, Direcţia de achiziţii este slabă; trebuie să avem un serviciu de achiziţii în care vor fi angajate mai multe persoane, adică în loc de trei, cât avem acum, să fie 12", a mai spus Raed Arafat.

Ministrul Sănătăţii a precizat, cu acelaşi prilej, că Ministerul Sănătăţii are în atenţie şi rezolvarea problemei asistenţei primare şi a ambulatoriilor care nu funcţionează cum ar trebui.

"Chiar şi operaţiile chirurgicale ar putea fi operate în amubulatoriu. Partea primară nu funcţionează cum ar trebui. Chiar şi intervenţiile chirugicale ar putea fi realizate în ambulatoriu, în sistemul spitalizare de o zi", a explicat Arafat.

Ministrul Sănătăţii a dezbătut, luni, problemele din sistemul sanitar, împreună cu toţi cei implicaţi în acest domeniu, la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform, organizată de agenţia de presă Mediafax şi ARPIM, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arafat: Avem 40.000 de antibiotice pe un singur CNP, cât pentru toată viaţa bolnavului.
 Vizualizări articol: 719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Arafat: Avem 40.000 de antibiotice pe un singur CNP, cât pentru toată viaţa bolnavului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei