Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 oct 2012 - Anul XVII, nr. 233 (5138)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protezare de genunchi personalizată, în premieră naţională la Spitalul Universitar Bucureşti

O echipă de chirurgi condusă de Cătălin Cârstoiu a realizat în premieră naţională, la Spitalul Universitar din Bucureşti, o operaţie de protezare de genunchi personalizată, la o pacientă cu o suferinţă gravă a piciorului, aceasta fiind cea mai modernă metodă de tratare a afecţiunilor ortopedice.

Protezarea, premieră la nivel naţional, dar şi central europeană, după cum spun reprezentanţii spitalului, a fost efectuată unei paciente în vârstă de 59 de ani care suferea de gonartroză, o boală care afectează calitatea articulaţiilor de la nivelul genunchilor.

"Protezarea de genunchi personalizată este cea mai modernă metodă de tratare a afecţiunilor ortopedice. Oamenii sunt diferiţi şi, atunci, trebuie găsite metode personalizate de tratament. Este, de fapt, tendinţa medicinei moderne. Nu avem boli, ci bolnavi. Fiecare este un caz unic. De aceea, trebuie să găsim tratamentul potrivit fiecăruia", a declarat joi, pentru MEDIAFAX, prof. dr. Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB).

SUUB este primul centru din România şi printre primele două centre din Europa care au fost acreditate pentru protezarea de genunchi personalizată, potrivit reprezentanţilor spitalului.

"Pregătirea pentru realizarea intervenţiei a durat câteva luni. Mai întâi, s-au făcut o serie de investigaţii, de calibrări ale aparatelor, astfel încât Spitalul Universitar să poată fi standardizat ca un centru care poate să facă acest tip de implant. Înainte de realizarea intervenţiei, trebuie ca pacientul să fie supus unei investigaţii de rezonanţă magnetică a genunchiului, într-un anumit tipar. Apoi, se realizează radiografii într-o anumită formă, agreată de fabrica producătoare de proteze. După ce se standardizează aceste aparate şi protocoale de examinare preoperatorie, fabrica producătoare de implant omologhează procedura. După toate aceste etape, se trece la confecţionarea protezei standardizate. Proteza vine deja prestabilită ca dimensiune, design şi formă, inclusiv ca instrumentar pentru implantarea ei. Un astfel de implant generează un nou concept, o nouă formă de artroplastie", a precizat precizat chirurgul Cătălin Cîrstoiu.

Directorul SUUB a mai spus că, în urmă cu 20 de ani, pacienta a suferit o leziune la piciorul stâng, provocată de o cazătură puternică pe scări. "A urmat un tratament şi, câţiva ani de zile, nu a mai avut probleme. Însă, în urmă cu trei ani, a început să o doară piciorul stâng. Mergând la medic şi făcând nişte investigaţii, a reieşit că la piciorul stâng avea un ligament rupt şi nu mai are cartilagiu. Spre deosebire de protezarea de tip clasic, protezarea de genunchi personalizată oferă un timp operator mai scurt, riscul apariţiei complicaţiilor este mai scăzut şi, de asemenea, comportamentul postoperator conferă o mobilitate mai mare a protezei", a mai spus Cârstoiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protezare de genunchi personalizată, în premieră naţională la Spitalul Universitar Bucureşti.
 Vizualizări articol: 636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Protezare de genunchi personalizată, în premieră naţională la Spitalul Universitar Bucureşti5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei