Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 sep 2012 - Anul XVII, nr. 210 (5115)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul vrea adoptarea, în octombrie, a legii de organizare şi funcţionare a sistemului de sănătate

Adoptarea Legilor sănătăţii, privind sistemul de plată a pensiilor private, de aplicare a Codului de Procedură Penală, modificarea actelor normative privind evidenţa persoanelor sau amânarea tranzacţionării unor pachete de acţiuni sunt priorităţi ale Guvernului în noua sesiune legislativă.

Proiectele de legi au fost incluse, în vederea aprobării, în Lista priorităţilor legislative ale Guvernului pentru cea de-a doua sesiune ordinară a anului 2012.

Executivul va aproba şi va propune Parlamentului luna octombrie ca dată de finalizare a procedurii legislative pentru proiectul de lege pentru organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România.

Până în decembrie ar urma să fie adoptat şi un proiect de lege privind exercitarea activităţilor şi practicilor de medicină complementară şi/sau alternativă, precum şi înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Practicienilor de Medicină Complementară şi/sau Alternativă din România.

Tot pentru decembrie, Guvernul propune să fie încheiată procedura legislativă pentru legea de punere în aplicare a Codului de Procedură Penală, dar şi a legilor privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative şi neprivative de libertate sau a legii de privind organizarea şi funcţionarea sistemului de probaţiune.

Un proiect de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de plată a pensiilor private ar trebui finalizat până în noiembrie, urmând ca până în decembrie să fie modificată legea sistemului unitar de pensii publice şi să fie adoptat proiectul de lege privind salarizarea în anul 2013 a personalului plătit din fonduri publice.

 

Alte modificări

Până la finalul anului ar trebui adoptată şi o lege privind economia socială, dar şi legea bugetului de stat pe anul 2013 şi cea privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul viitor.

Guvernul îşi propune ca până la finalul acestui an să modifice şi completeze unele acte normative privind evidenţa persoanelor, actele de identitate ale cetăţenilor români, precum şi actele de identitate ale cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European rezidenţi în România.

De asemenea, Executivul va proroga termenul de finalizare a procedurilor de admitere la tranzacţionare în sisteme de tranzacţionare administrate de Bursa de Valori Bucureşti - S.A. a acţiunilor societăţilor sau companiilor naţionale la care Fondul Proprietatea S.A. deţine pachete de acţiuni, demarate de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, precum şi a măsurilor pentru pregătirea şi derularea ofertelor publice secundare de vânzare de acţiuni.

Pe lista de priorităţi legislative ale Executivului mai figurează o propunere privind serviciile poştale, un proiect de lege privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici si mijlocii, modificarea şi completarea legii serviciilor de transport public local şi a legii minelor.

Guvernul va transmite Parlamentului un proiect de lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, un alt proiect privind acordul unic pentru autorizarea lucrărilor de construcţii, dar şi un proiect de modificare a legii cadastrului şi publicităţii imobiliare în vederea facilitării accesului la bazele de date privind proprietatea pentru autorităţile administraţiei publice locale.

Alte priorităţi guvernamentale, până la finalul anului, mai sunt proiectul de lege pentru organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor şi proiectul de lege privind gospodărirea integrantă a zonei costiere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul vrea adoptarea, în octombrie, a legii de organizare şi funcţionare a sistemului de sănătate.
 Vizualizări articol: 457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul vrea adoptarea, în octombrie, a legii de organizare şi funcţionare a sistemului de sănătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei