Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 sep 2012 - Anul XVII, nr. 210 (5115)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Buzău: Un bărbat a murit în timp ce stătea la coadă într-o policlinică pentru a obţine tratament

Un bărbat în vârstă de 69 de ani, bolnav de cancer şi externat recent din spital, a murit, vineri, pe holul unei policlinici din municipiul Buzău, în timp ce stătea la coadă pentru a obţine un document medical în baza căruia să-i fie eliberat tratamentul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit directorului Spitalului Judeţean Buzău, medicul Marius Anastasiu, bărbatul, care suferea de cancer de ficat şi de pancreas, a fost externat din unitatea medicală vineri dimineaţă, fiindu-i recomandat un tratament pe bază de morfină.

Astfel, bolnavul a fost lăsat în grija unui nepot, după externare el mergând la Policlinica "Nicolae Titulescu" din Buzău pentru a obţine un act în baza căruia să poată primi morfina.

Bolnavul a aşteptat aproape o oră pe holul policlinicii ca să intre la cabinetul de oncologie, însă la un moment i s-a făcut rău şi a căzut, sub privirile persoanelor care se aflau la coadă.

Medicii i-au acordat imediat primul ajutor bolnavului, însă nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. Nici echipajul de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă sosit la faţa locului nu a putut face altceva decât să constate decesul bărbatului.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Buzău au spus că nu se mai putea face nimic pentru bărbatul respectiv, el fiind externat conform procedurilor specifice bolnavilor de cancer în fază avansată.

"A fost îndrumat pentru a fi preluat în reţeaua oncologică pentru a beneficia de aceste analgezice în regim special de eliberare, este vorba despre morfinice, iar deznodamântul s-a întâmplat tocmai în ambulatoriul unde trebuia preluat în evidenţe. Familia trebuia să-l menajeze, trebuia dus la domiciliu, iar rudele să se adreseze reţelei oncologice cu actele de la noi pentru a-l scuti de aşteptarea pe un scaun în policlinică în starea în care se afla", a declarat, vineri, după decesul bolnavului, directorul Spitalului Judeţean Buzău, medicul Marius Anastasiu.

Persoanele care se aflau la coadă alături de bărbatul decedat au spus că acesta a aşteptat mai mult de o oră în faţa cabinetului, unde i s-a făcut rău şi s-a prăbuşit la pământ.

"A stat aici cu noi la coadă vreo oră, i s-a făcut rău şi a picat. A venit salvarea, cu aparatură cu tot, s-au luptat vreo două ore să-l salveze, dar n-au mai putut face nimic", a declarat un buzoian care a asistat la incident.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Buzău: Un bărbat a murit în timp ce stătea la coadă într-o policlinică pentru a obţine tratament.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Buzău: Un bărbat a murit în timp ce stătea la coadă într-o policlinică pentru a obţine tratament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei