Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 sep 2012 - Anul XVII, nr. 210 (5115)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Preşedintele Fundației SMHO din Olanda, Jean Pierre Bours, Cetățean de onoare al comunei Vatra Moldoviței

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La sfârşitul lunii trecute, preşedintele Fundației Stichting Sociaal Medische Hulpverlening aan Oost Europa (SMHO), Jean Pierre Bours, a primit titlul de Cetățean de onoare al comunei Vatra Moldoviței. Primăria comunei Vatra Moldoviței, cu acordul Consiliului Local, a decis să îi acorde olandezului titlul de „Cetățean de onoare” al comunei Vatra Moldoviței, pentru implicarea pe care a avut-o Jean Pierre Bours la bunăstarea locuitorilor comunei, în cei peste 20 de ani de voluntariat.

Înmânarea titlului de „Cetățean de onoare” al comunei Vatra Moldoviței a avut loc pe 31 august, la Primăria comunei Vatra Moldoviței, în prezenţa subprefectului județului Suceava, Constantin Harasim.

Titlul i-a fost înmânat olandezului de primarul comunei Vatra Moldoviței, Virgil Saghin, iar la eveniment au fost prezenţi şi Traian Iliesi, primarul comunei Moldovița, Nicolai Baltag, primarul comunei Vama, Maftei Tiron, primarul comunei Frumosu, Mihai Constantinescu, primarul comunei Sadova, dr. Adriana Ispir, director medical al Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, Ilie Sauciuc, director coordonator al Școlii cu clasele I-VIII Vatra Moldoviței, Marcela Popescu, consilier educativ al Grupului Școlar „Vasile Cocea” Moldovița, preotul Dan Negură, paroh la Biserica „Mihai și Gavriil” Vatra Moldoviței, Cristina Chert, director executiv TON, Mihaela Hiche, coordonator ADAM Moldovița, Wilhelmine Dumitrașchevici, membru fondator al F.U. Proiecte Limburg România, membri F.U. Proiecte Limburg România.

 

De peste 20 de ani, în spijinul locuitorilor din Vatra Moldoviţei

Întregul eveniment a fost organizat de primarul Virgil Saghin și de Ancuța Ionela Negură, președinte F.U. Proiecte Limburg România.

În perioada 27 august – 2 septembrie, membrii F.U. Proiecte Limburg România au primit vizita celor patru membrii ai delegației fundației olandeze SMHO, din comuna Meerssen, Frits Herijgers, Menk Niesten, Fred Rings și Jean Pierre Bours. Pentru Jean Pierre Bours, această vizită a fost una specială, pentru că a fost ultima sa vizită oficială în România.

„Retragerea mea din funcţia din SMHO nu înseamnă sfârşitul proiectelor în această regiune, ci un nou început, întrezărind noi posibilităţi de dezvoltare în zonă. Este o onoare să am ocazia să cunosc astfel de oameni, al căror curaj schimbă vieţi”, a declarat Jean Pierre Bours.

După cum ne-a spus Ancuța Ionela Negură, „Jean Pierre Bours a venit şi a luptat pentru binele locuitorilor din Vatra Moldoviței, și din împrejurimile ei, mai bine de 20 de ani. În calitatea sa de preşedinte al Fundaţiei Stichting Sociaal Medische Hulpverlening aan Oost Europa - SMHO, Jean Pierre Bours a luptat pentru menţinerea înfrăţirii dintre comunele Meerssen, Olanda, și Vatra Moldoviței, România. În anul 1990, comuna Meerssen din Olanda a adoptat în mod oficial comuna Vatra Moldoviței, devenind astfel comune înfrăţite”.

 

Ajutoare şi acţiuni umanitare pentru Vatra Moldoviţei, la iniţiativa olandezului Jean Pierre Bours

Ancuța Ionela Negură şi-a amintit că în iunie 1990, un reprezentant al Consiliului Local din Meerssen, împreună cu Jean Pierre Bours, a vizitat pentru prima dată Vatra Moldoviţei.

„Din Meerssen au venit, de-a lungul anilor, multe transporturi cu ajutoare spre Vatra Moldoviței și comunele învecinate, fiind organizate multe acţiuni umanitare. De la început, Jean Pierre Bours a depus un mare efort, din tot sufletul, pentru o bună colaborare între cele două comune. Pentru întărirea legăturii dintre cele două comune, Jean Pierre Bours, în calitatea sa de preşedinte a SMHO Olanda, a adus în vizită în comuna Vatra Moldoviței trei primari ai comunei Meerssen, Olanda, a susţinut diferite acţiuni de ajutorare, beneficiari fiind oamenii din comunele Frumosu, Moldovița, Vama, dar, în special, locuitorii comunei Vatra Moldoviței”.

 

Spijin olandez în învăţământ şi sănătate

La nivel social, prin proiectele derulate de SMHO s-a urmărit îmbunătăţirea mediului şcolar. Astfel, pe lângă sprijinul constant cu mobilier școlar, s-au realizat proiecte de renovare şi modernizare a şcolilor: încălzire centrală la Școala cu clasele I-VIII Vatra Moldoviței și Școala cu clasele I-IV Ciumârna, acoperișuri la Școala cu clasele I-VIII Vatra Moldoviței și Școala cu clasele I-VIII Paltinu, proiecte de aducere a apei curente în incinta şcolilor, proiecte de reparare şi realizare de sobe, construcţia unei toalete cu apă curentă la Școala cu clasele I-VIII Vatra Moldoviței, dotare cu aparatură modernă pentru îmbunătăţirea activității didactice etc.

Toate aceste proiecte s-au desfăşurat cu sprijinul Primăriei comunei Vatra Moldoviței. „La nivel medical, SMHO – Olanda, prin președintele ei, Jean Pierre Bours, a susţinut procesul de dezvoltare și modernizare a Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc. Acum, după mai bine de 20 de ani de sprijin constat cu aparatură medicală şi investiţii în infrastructura spitalului, membrii fundaţiei SMHO sunt mulţumiţi că acest spital funcţionează. Existenţa spitalului vine în sprijinul locuitorilor comunei Vatra Moldoviței, și nu numai”, a mai completat Ancuţa Negură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Fundației SMHO din Olanda, Jean Pierre Bours, Cetățean de onoare al comunei Vatra Moldoviței.
 Vizualizări articol: 1259 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Preşedintele Fundației SMHO din Olanda, Jean Pierre Bours, Cetățean de onoare al comunei Vatra Moldoviței5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei