Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 sep 2012 - Anul XVII, nr. 210 (5115)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAI: Peste 3.400 de incendii de vegetaşi uscată şi fond forestier, în utlimele trei luni

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) informează că în ultimele trei luni, la nivel naţional, au fost înregistrate 3.458 incendii de vegetaţie uscată şi fond forestier - resturi de exploatare, litieră, puieţi -, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ 25.537 de hectare.

Pentru localizarea şi lichidarea focarelor de incendiu, precum şi pentru supravegherea zonelor afectate, au fost mobilizate 38.490 de persoane. Este vorba de 18.198 pompieri militari, 5.555 pompieri civili din cadrul serviciilor voluntare şi comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, 3.950 angajaţi ai ocoalelor silvice, 1.339 jandarmi şi poliţişti, precum şi 9.448 voluntari civili, angajaţi ai Ministerului Apărării Naţionale şi a altor structuri.

În majoritatea situaţiilor, lupta cu flăcările s-a desfășurat în condiţii dificile din cauza accesului terestru deosebit de greu, cu pante abrupte şi teren accidentat, a lipsei surselor de apă în apropierea focarelor şi, nu în ultimul rând, a condiţiilor meteorologice nefavorabile (vânt puternic şi temperaturi ridicate).

Prin activitatea susţinută din ultimele trei luni, pompierii militari, alături de celelalte forţe angrenate, au salvat mii de hectare de pădure, puiet, păşuni, precum şi alte bunuri materiale. Cauzele acestor incendii rămân în sfera indiferenţei şi a neglijenţei umane. Extinderea focului este favorizată de fenomenele meteorologice, iar pentru localizarea şi stingerea incendiilor izbucnite este nevoie de resurse umane şi materiale importante care presupun costuri foarte mari.

Totodată, structurile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au desfăşurat 1.520 controale, dintre care 707 împreună cu Garda Naţională de Mediu (GNM), Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), precum şi cu structuri silvice de control.

Pe timpul controalelor au fost constatate 1.276 deficienţe şi au fost aplicate 422 sancţiuni: 334 avertismente şi 88 amenzi în cuantum de 148 mii lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAI: Peste 3.400 de incendii de vegetaşi uscată şi fond forestier, în utlimele trei luni.
 Vizualizări articol: 467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAI: Peste 3.400 de incendii de vegetaşi uscată şi fond forestier, în utlimele trei luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei