Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 sep 2012 - Anul XVII, nr. 210 (5115)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Impediment major

Construcţia a şase poduri din judeţ, blocată de lipsa fondurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe poduri afectate de calamităţile naturale din ultimii ani nu au fost refăcute nici până astăzi. Culmea este că licitaţiile pentru construcţia podurilor au avut loc şi a fost desemnată drept câştigătoare şi o firmă anume, SC Bela Construct SA.

Dacă într-unul din cazuri lucrările sunt finalizate într-o proporţie însemnată, în celelalte cinci cazuri nu s-a întâmplat absolut nimic.

La podul de la Liteni, de exemplu, s-a câştigat licitaţia cu suma de 27 de miliarde de lei vechi, în condiţiile în care suma alocată era de 42 de miliarde de lei vechi.

„S-au plătit până acum 20 de miliarde de lei vechi, iar după ce am discutat cu responsabilii de la Compania Naţională de Investiţii am găsit înţelegere pentru a fi virat şi restul sumei. Problema este însă alta, şi anume aceea că prin semnarea acelor contracte Consiliul Judeţean Suceava trebuia să vină cu un anumit procent de cofinanţare. Ori, aceşti bani nu există în bugetul Consiliului Judeţean Suceava, în total, pentru cele şase poduri fiind vorba de circa 100 de miliarde de lei vechi”, a arătat Alexandru Băişanu, vicepreşedintele CJ Suceava.

Celelalte cinci poduri lăsate în voia sorţii sunt în localităţile Ostra, Mănăstirea Humorului, Pârteştii de Jos, Todireşti şi Soloneţ.

În opinia lui Băişanu, singura soluţie de ieşire din acest impas ar fi schimbarea subcontractantului, care ar putea însemna o viteză mai mare în realizarea lucrărilor. O altă soluţie ar fi anularea licitaţiilor, dar acest aspect presupune reluarea procedurilor, echivalentul unor noi întârzieri, de cel puţin 90 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Construcţia a şase poduri din judeţ, blocată de lipsa fondurilor.
 Vizualizări articol: 786 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Construcţia a şase poduri din judeţ, blocată de lipsa fondurilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ca la noi la nimeni trimis de
( 8 sep 2012, 19:28:00
Daca peste acest pod trebuia sa treaca base era gata de mult dar asa doar pentru prostime ce rost are s-al mai reconstruiasca. Sa le fie rusine,HUUUU

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei