Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 aug 2012 - Anul XVII, nr. 189 (5094)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IGPR: Peste 1.000 de sancţiuni aplicate conducătorilor de autovehicule pentru transport persoane

 

Peste 1.000 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, luni, conducătorilor de autovehicule destinate transportului de persoane în regim de taxi din Capitală şi din şapte judeţe, pentru nerespectarea prevederilor legale în vigoare, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

IGPR precizează că poliţiştii de la Rutieră au aplicat, în total, 1.024 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 115 pentru nerespectarea prevederilor legale privind activitatea de transport în regim de taxi, patru pentru neacordarea priorităţii pietonilor, trei pentru neacordarea priorităţii altor vehicule, 84 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, trei pentru lipsa asigurării obligatorii de răspundere civilă auto, una pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 şi 714 pentru nerespectarea altor norme rutiere.

Totodată, au fost constatate două infracţiuni la regimul circulaţiei, au fost reţinute 23 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, şi au fost retrase 35 certificate de înmatriculare.

În şapte cazuri, s-a dispus imobilizarea autovehiculelor respective, întrucât pericolul creat de defecţiunile tehnice constatate era major, evitându-se, în acest fel, producerea unor evenimente rutiere, potrivit IGPR.

Controalele, la care au fost verificate 2.466 de autovehicule, s-au desfăşurat Bucureşti şi în judeţele Bacău, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Dolj, Hunedoara şi Iaşi, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR.

Poliţiştii au urmărit verificarea respectării normelor legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice, identificarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare şi calitatea serviciilor.

S-a verificat, de asemenea, dacă sunt respectate normele legale ce reglementează activitatea de taximetrie, dacă inspecţia tehnică periodică a fost efectuată în termen şi dacă aparatele de taxat funcţionează corect.

IGPR precizează că, în urma analizei accidentelor grave de circulaţie produse în semestrul I din acest an, s-a constatat că, la nivel naţional, s-au produs 56 accidente de circulaţie grave care au fost provocate de taxiuri şi care s-au soldat cu decesul a cinci persoane şi rănirea gravă a altor 53.

Principalele cauze ale accidentelor au fost neacordarea priorităţii pietonilor (23 de accidente, soldate cu 24 de răniţi grav), neacordarea priorităţii vehiculelor (11 accidente, un mort şi 10 răniţi grav) şi viteza mare (şase accidente, un mort şi trei răniţi grav).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IGPR: Peste 1.000 de sancţiuni aplicate conducătorilor de autovehicule pentru transport persoane.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IGPR: Peste 1.000 de sancţiuni aplicate conducătorilor de autovehicule pentru transport persoane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei