Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 iul 2012 - Anul XVII, nr. 176 (5081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Referendum 2012.

Rezultate parţiale BEC: Prezenţă 46,23%, au votat "DA" 87,52%

Participarea la referendum a fost de 46,23%, iar dintre alegători, 87,52% au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu, a anunţat BEC, după centralizarea rezultatelor din 99,97% din secţii.

Preşedintele BEC, Gabriela Bogasiu, a declarat că informaţiile prezentate sunt pentru ora 13.30, după centralizarea datelor înscrise în procesele-verbale primite şi validate din 18.544 de secţii din 18.548, adică 99,97% din secţii.

Ea a adăugat că numărul participanţilor a fost de 8.455.336, ceea ce reprezintă 46,23%.

Numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul "DA" este de 7.400.508, adică 87,52%, iar cele de la răspunsul "NU" - 943.031 - 11,15%, iar 111.797 au fost voturi nule, reprezentând 1,32%.

Potrivit datelor furnizate de BEC, nu au fost centralizate rezultatele din trei secţii de votare din judeţul Olt şi de la o secţie de votare din străinătate.

Preşedintele BEC a spus că, pentru că nu mai sunt aşteptate modificări semnificative de la cele 0,3% secţii care încă nu au transmis datele finale, Biroul nu va mai prezenta în cursul zilei de ieri alt comunicat privind votul.

"Următorul comunicat va fi prezentat publicului după întocmirea procesului-verbal final de centralizare a rezultatelor, cel mai probabil în cursul zilei de miercuri", a anunţat Bogasiu.

 

Băsescu: Nu pot să fiu preşedinte decât pentru toţi cei 22 milioane de români

Traian Băsescu a declarat, ieri, că naţiunea română are 22 de milioane de români, iar dacă cineva îşi propune să reprezinte doar 7 milioane, el nu poate să fie decât "preşedinte pentru toţi cei 22 de milioane".

"Acum, după ce anunţarea rezultatelor de la BEC confirmă practic cifrele numărătorii paralele a PDL, aş vrea să spun câteva gânduri: în primul rând, aş remarca faptul că românii, majoritatea lor, circa 10,5 milioane nu au participat la referendum sau au spus «Nu» propunerii de suspendare a preşedintelui. Şi aici trebuie să înţelegem că naţiunea română are 22 milioane de cetăţeni, şi nu doar 7 milioane. Dacă cineva îşi propune să îi reprezinte doar pe cei 7 milioane, eu, ca preşedinte, nu pot să fiu decât preşedinte pentru toţi cei 22 de milioane", a afirmat Traian Băsescu.

El a menţionat că a luat notă de "ceea ce era previzibil, şi anume faptul că românii nu au acceptat să valideze referendumul care avea ca obiectiv să ascundă sub o poleială de democraţie lovitura de stat orchestrată în perioada 3-6 iulie, când practic toată conducerea statului român a fost decapitată, iar instituţii fundamentale ale statului au fost blocate în funcţionarea lor prin OUG".

 

Nicolăescu: Traian Băsescu nu mai are discernământ, este ilegitim şi sfidează votul poporului

Deputatul Eugen Nicolăescu a declarat, ieri, că preşedintele suspendat, Traian Băsescu, nu mai are discernământ, devenind ilegitim prin votul de la referendum şi prin faptul că "sfidează" opţiunea alegătorilor.

"Ne aflăm într-o criză politică fără precedent, de care se face responsabil Traian Băsescu, personajul politic care se hrăneşte din ură, vrajbă şi conflict social. Prin declaraţiile de azi, Traian Băsescu dovedeşte că nu a înţeles şi nu este dispus să înţeleagă nimic din votul dat de români. Ignorarea opţiunii a aproape opt milioane de români este un act de sfidare, nu doar la adresa acestora, ci a oricăror principii şi norme democratice", a declarat Nicolăescu.

El a mai precizat că preşedintele suspendat "nu mai are nici un fel de raţiune politică şi discernământ, ci este mânat de ură şi spirit de vendetă împotriva celor nu mai doresc ca el să conducă această ţară".

"Ce o să faceţi, domnule Traian Băsescu, o să ne pedepsiţi pe toţi?", i-a adresat Nicolăescu o întrebare în cadrul conferinţei de presă preşedintelui suspendat.

De asemenea, viceliderul deputaţilor PNL a mai susţinut că Traian Băsescu a devenit un "preşedinte ilegitim, care doreşte să rămână la putere cu orice preţ, doar prin artificii procedurale şi prin absenteism".

"Acum Băsescu încearcă să creeze o nouă falie în societate, cei care s-au prezentat la vot, versus cei care au absentat. Îi cerem lui Traian Băsescu să înceteze strategia fricii cu ameninţările şi cu minciuna loviturii de stat. Îi cerem lui Traian Băsescu să înceteze a se erija în reprezentant al Justiţiei şi îi spunem ferm şi răspicat că nu poate interzice dreptul la opţiune a opt milioane de oameni şi că nu poate rămâne la conducerea unui stat numai cu 10% susţinere electorală", a mai declarat Nicolăescu.

În plus, deputatul PNL a susţinut că, prin faptul că nu a participat la referendum şi a îndemnat la boicot, Traian Băsescu a arătat nu are nici cea mai mică intenţie de a juca după regulile democraţiei şi nu o va face niciodată.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a cerut, ieri, USL "să înceteze războiul împotriva instituţiilor statului", el arătând că "împreună" trebuie să consolideze instituţiile, şi nu să le supună partidelor.

"Cer USL să înceteze războiul împotriva instituţiilor statului. Trebuie ca împreună să consolidăm instituţiile, şi nu să le supunem partidelor", a afirmat Traian Băsescu.

El a menţionat că acesta a fost unul dintre obiectivele din cei opt ani de mandat prezidenţial şi a precizat că nu va renunţa la acest obiectiv.

 

Liderii PPE: Referendumul a eşuat; Guvernul României să renunţe la agendele oculte

Wilfried Martens, preşedintele PPE, şi liderul grupului popular din PE, Joseph Daul, declară că au luat notă de eşecul referendumului de duminică, ei cerând Guvernului Ponta să renunţe la "agendele paralele şi oculte" şi să revină la respectarea valorilor europene.

"Am luat notă de eşecul referendumului de demitere a preşedintelui României, Traian Băsescu. Trebuie să se pună capăt instabilităţii politice declanşată de tentativa de destituire a şefului statului. Acţiunile politice iresponsabile nu se regăsesc în UE şi nu sunt tolerate de instituţiile europene şi de comunitatea democratic internaţională", afirmă cei doi lideri ai PPE, într-un comunicat de presă transmis ieri MEDIAFAX.

De asemenea, ei afirmă că "acţiunile abuzive" ale Guvernului condus de Victor Ponta au dăunat credibilităţii internaţionale a României în ultimele săptămâni, iar reîntoarcerea Guvernului la responsabilitate este acum o "problemă de maximă prioritate".

"Guvernul trebuie să implementeze toate măsurile solicitate de Comisia Europeană în privinţa respectării statului de drept şi a independenţei sistemului judiciar. De asemenea, Guvernul trebuie să continue să implementeze, fără întârziere sau ocolişuri, angajamentele făcute către partenerii internaţionali ai României, incluzând şi FMI. România are nevoie de reforme care să fie în linie cu celelalte ţări europene, nu de înţelegeri oculte semnate de preşedinţii partidelor Socialist şi Liberal. Românii merită să trăiască în baza standardelor europene, nu împinşi de agendele paralele ale politicienilor USL", au subliniat Martens şi Daul.

Totodată, cei doi şi-au mai exprimat dorinţa de a continua să coopereze cu preşedintele Traian Băsescu şi cu "toate forţele politice angajate în respectarea statului de drept şi a valorilor şi regulilor europene".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultate parţiale BEC: Prezenţă 46,23%, au votat "DA" 87,52%.
 Vizualizări articol: 453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezultate parţiale BEC: Prezenţă 46,23%, au votat "DA" 87,52%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei