Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mai 2012 - Anul XVII, nr. 116 (5021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pop: Şcolile îşi vor achiziţiona singure mobilierul pentru clasa pregătitoare

Şcolile îşi vor achiziţiona pe cont propriu mobilierul pentru clasa pregătitoare, valoarea acestuia fiind de aproximativ 200 de lei per elev, a anunţat, luni, ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop.

"Există întârzieri mari în achiziţionarea mobilierului pentru clasa pregătitoare. O singură regiune din cele opt a finalizat licitaţia, de aceea am hotărât transferarea sumelor de la nivelul regiunilor către unităţile de învăţământ şi, totodată, transferarea responsabilităţii achiziţionării acestora de către directorii şcolilor", a explicat Pop.

Ministrul interimar al Educaţiei a mai spus că întârzieri şi mai mari se înregistrează la cumpărarea materialelor didactice necesare claselor pregătitoare. "De aceea, săptămâna viitoare, vom înainta un proiect de hotărâre de guvern pentru organizarea licitaţiilor la nivel naţional", a precizat Liviu Pop.

În acelaşi context, Pop a precizat că auditul organizat la nivelul ministerului arată că nu există bani în buget pentru realizarea, la nivelul şcolilor, a unor spaţii de joacă pentru copii.

Ministrul interimar a mai spus că, pentru clasa pregătitoare, este nevoie de "resursă calificată şi informată", motiv pentru care va întocmi un document de completare a Legii educaţiei, în sensul pregătirii personalului.

"Vorbesc de aproximativ 6.000 de cadre didactice care există în sistem şi care vor fi instruite pentru clasa pregătitoare. Nu putem aduce cadre didactice noi pentru clasa pregătitoare", a argumentat Pop.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pop: Şcolile îşi vor achiziţiona singure mobilierul pentru clasa pregătitoare.
 Vizualizări articol: 520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pop: Şcolile îşi vor achiziţiona singure mobilierul pentru clasa pregătitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei