Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mar 2012 - Anul XVII, nr. 73 (4978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mihail Boldea, adus în ţară

Aeronava KLM de la Amsterdam, la bordul căreia se află deputatul Mihail Boldea, a aterizat, marţi, la ora 12.55, pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Deputatul a fost urcat într-o maşină de Poliţie şi dus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a fi identificat şi a i se face formalităţile de încarcerare având în vedere că pe numele său s-a emis de către ICCJ un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Deputatul Mihail Boldea a fost dus în sala de judecătă a Secţiei de contencios administrativ a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), întrucât cea a Secţiei penale este ocupată, parlamentarul urmând a fi audiat de magistraţi cu uşile închise.

Duminică, Mihail Boldea s-a prezentat la Consulatul României din Kenya, unde a solicitat asistenţă, având în vedere că ştia faptul că fusese emis un mandat internaţional de arestare pe numele său.

Astfel, Boldea a plecat din Nairobi luni, la ora 22.30, aterizând la Amsterdam marţi, la ora 5.40.

După o escală de trei ore şi jumătate, el s-a îmbarcat la ora 9.15, la bordul unei aeronave KLM Royal Dutch.

"Urmare a demersurilor autorităţilor judiciare naţionale, precum şi a altor instituţii cu responsabilităţi şi cu sprijinul autorităţilor din mai multe state, s-a procedat la punerea în executare a mandatului de arestare preventivă, emis la data de 22 martie 2012, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe numele inculpatului Boldea Mihail", precizează DIICOT.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) judecă, marţi, recursul celor şase arestaţi în cazul deputatului gălăţean Mihail Boldea referitor la o fraudă de peste un milion de euro, dar şi al procurorilor DIICOT privind lăsarea în libertate a altor două persoane cercetate în acest dosar.

În 16 martie, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au admis propunerea DIICOT şi au emis mandate de arestare preventivă pe numele a şase persoane, respectiv Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatură al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vrânceanu, Sava Lucian Mirică, Carmen Mirică şi Ştefan Lazăr. De asemenea, fostul subprefect de Galaţi Aura Luchiniuc şi avocata Mihaela Bolboceanu au primit interdicţia de a părăsi localitatea.

Decizia a fost contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care se va pronunţa marţi.

Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), sunt date şi indicii rezonabile în legătură cu participaţia penală a deputatului Mihail Boldea, în perioada 2006 - 2011, în obţinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea în eroare a unor persoane, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare ale unor imobile, ascunzând situaţia juridică reală a acestora ori existenţei unor convenţii comerciale în ceea ce priveşte bunurile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihail Boldea, adus în ţară.
 Vizualizări articol: 755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mihail Boldea, adus în ţară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Of!Of! trimis de
(28 mar 2012, 13:17:52
mai lăsaţi-mă odată cu Boldea ăsta, nu deschizi televizorul că auzi de Boldea, vrei să citeşti u ziar nu poti trece de Bodea. Lăsaţi justitia să-şi facă treaba, deodată nu stie nimeni de a făcut cu adevarat!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei