Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mar 2012 - Anul XVII, nr. 70 (4975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Intervenţia în cazul unuia dintre copiii răniţi în explozia unui proiectil va dura peste opt ore

Intervenţia chirurgicală în cazul unuia dintre cei doi copii răniţi grav în urma exploziei unui proiectil în comuna ieşeană Bălţaţi este foarte dificilă, medicii estimând că operaţia, care a început vineri după-amiază, va dura peste opt ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit medicilor Spitalului de copii "Sfânta Maria", Vasile Hanganu, în vârstă de 15 ani, a fost dus, vineri după-amiază, în sala de operaţii, în comă indusă.

Intervenţia ar putea dura peste opt ore, medicii încercând restabilirea funcţiilor vitale ale băiatului.

"Pacientul cel mai grav rănit este intubat, fiind ventilat mecanic. Intervenţia este una dificilă. Medicii încearcă restabilirea vascularizării la antebraţul stâng. Prognosticul rămâne unul rezervat", a declarat, vineri seară, medicul Elena Hanganu, purtătorul de cuvânt al Spitalului SSfânta Maria" din Iaşi.

Intervenţia chirurgicală este realizată de o echipă formată din opt medici, aceştia încercând să rezolve concomitent, atât problemele apărute la antebraţul stâng, cât şi leziunile grave din zona abdomenului.

Ştefan Florea, celălalt tânăr rănit în explozie, a fost, la rândul său, supus unei intervenţii chirurgicale, la acelaşi spital, iar starea sa este stabilă.

Băiatul are o fractură deschisă de gambă, precum şi o contuzie toracică şi abdominală.

"A fost operat şi este conştient. Plăgile pe care le are au potenţial mare de infecţie, astfel că este ţinut sub observaţie", a mai spus medicul Elena Hanganu.

Cei doi copii au fost răniţi, vineri, în urma exploziei unui proiectil rămas neexplodat din cel de-al doilea război mondial, în localitatea ieşeană Valea Oilor, într-o zonă pe unde a trecut linia frontului.

Prefectul de Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, declara că în zonă a fost linia frontului, astfel că este posibil să mai existe proiectile rămase neexplodate din timpul războiului, iar localnicii trebuie să anunţe autorităţile în momentul în care găsesc astfel de obiecte.

 

Profesor: Copiii răniţi în explozie au chiulit de la o oră; ce vină avem, că nu i-am legat cu cătuşe?

Cei doi copii din localitatea ieşeană Valea Oilor care au fost răniţi, vineri, în urma exploziei unui proiectil, au chiulit de la ultima oră de curs, afirmă dirigintele acestora, care spune că profesorii nu sunt responsabili pentru că nu îi puteau lega pe elevi cu cătuşe de bănci.

Cei doi copii răniţi în explozie sunt Vasile Plugariu, de 15 ani, şi Ştefan Florea, de 16 ani, elevi în clasa a VII-a la şcoala din satul Valea Oilor, comuna Bălţaţi.

Dirigintele celor doi elevi, Daniel Murzeanu, a declarat că aceştia au venit vineri dimineaţă la şcoală, însă au plecat de la ultima oră de curs.

"Au chiulit de la ultima oră de curs în loc să aştepte microbuzul. S-au dus pe jos către casă. Au absenţe, dar toate sunt motivate, pentru că provin din familii precare şi îşi ajută părinţii la agricultură”, a spus Daniel Murzeanu.

El a adăugat că profesorii nu au nici o vină că elevii au plecat din timpul orelor.

"Ce vină să avem, că nu i-am legat cu cătuşele de bănci?”, a spus Daniel Murzeanu.

Cei doi copii au fost transportaţi cu un elicopter SMURD la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, unde au fost internaţi în jurul orei 14.15.

Cei doi copii au fost răniţi, vineri, în urma exploziei unui proiectil rămas neexplodat din cel de-al doilea război mondial, în localitatea ieşeană Valea Oilor, într-o zonă pe unde a trecut linia frontului.

Prefectul de Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, declara că unul dintre copii a rămas fără o mână în urma exploziei şi are răni extrem de grave şi la abdomen, în timp ce al doilea copil a fost rănit la picioare, fiind însă într-o stare mai bună.

Prefectul a mai spus că în zona în care s-a produs explozia au loc lucrări de modernizare a drumului, iar proiectilul fusese descoperit mai de mult, fără însă ca localnicii să anunţe autorităţile.

Prefectul a spus că în zonă a fost linia frontului, astfel că este posibil să mai existe proiectile rămase neexplodate din timpul războiului, iar localnicii trebuie să anunţe autorităţile în momentul în care găsesc astfel de obiecte.

Vasile Aştefanei, primarul comunei Bălţaţi, declara că la momentul la care s-a produs incidentul cei doi copii ar fi trebuit să se afle la şcoală, astfel că vor fi audiaţi directorul şcolii, dirigintele celor doi şi personalul care se afla în şcoală la acea oră, pentru a se stabili cum a fost posibil ca cei doi copii să plece. Ei ar fi urmat să termine cursurile în scurt timp şi să fie preluaţi de microbuzul şcolar pentru a fi duşi acasă.

Incidentul s-a petrecut într-o zonă aflată la un kilometru de şcoala din comună şi la o distanţă de aproximativ 400 de metri de ultima casă din zonă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Intervenţia în cazul unuia dintre copiii răniţi în explozia unui proiectil va dura peste opt ore.
 Vizualizări articol: 592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Intervenţia în cazul unuia dintre copiii răniţi în explozia unui proiectil va dura peste opt ore0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei