Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mar 2012 - Anul XVII, nr. 70 (4975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aproape 80 de persoane prinse că lucrau "la negru" în panificaţie, IM a dat amenzi de 1,2 mil. lei

Peste 800 de angajatori din domeniul fabricării produselor de brutărie şi făinoase au fost verificaţi de inspectorii de muncă, aceştia depistând 77 de persoane care lucrau la negru şi alte nereguli pentru care au aplicat amenzi de peste 1,2 milioane de lei, informează, vineri, Inspecţia Muncii (IM).

Inspecţia Muncii a derulat o campanie naţională de control în domeniul fabricării produselor de brutărie şi a produselor făinoase, inspectorii de muncă aplicând amenzi în valoare totală de 1.256.100 de lei.

"Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 1.256.100 de lei şi 77 de persoane au fost depistate fără forme legale de angajare. În domeniul relaţiilor de muncă, s-au aplicat amenzi de 770.600 de lei, din care 650.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare au fost făcute două propuneri de cercetare penală cu privire la angajatorii care au încălcat legea", se arată în comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX.

IM precizează că au fost controlaţi 802 angajatori, care aveau în total 26.732 de salariaţi, şi s-au constatat 2.687 de deficienţe, dispunându-se 2.760 de măsuri în vederea remedierii acestora.

Cele mai frecvente încălcări ale prevederilor legislaţiei muncii, din domeniul relaţiilor de muncă, au fost: primirea la muncă a persoanelor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, nerespectarea termenului de completare şi transmitere a registrului de evidenţă a salariaţilor la angajare şi alte prevederi din Hotărârea de Guvern nr. 500/2011, nerespectarea duratei timpului de lucru, lipsa semnăturii salariaţilor pe documentele justificative de plată.

"În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, valoarea amenzilor a fost de 485.500 de lei. S-au constatat 1.558 de neconformităţi faţă de legislaţia în vigoare şi s-au aplicat 1.439 de sancţiuni contravenţionale. Au fost oprite din funcţiune două echipamente de muncă pentru că exista pericol iminent de accidentare", mai precizează sursa citată.

Pentru remedierea deficienţelor constatate, inspectorii de muncă au dispus 1.517 de măsuri cu termene fixe de raportare a modului de rezolvare.

Cele mai frecvente deficienţe în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă constatate la operatoriii economici au fost: lipsa instruirii individuale a lucrătorilor, instruirea necorespunzătoare în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, lipsa măsurilor necesare pentru acordarea primului ajutor în caz de accidentare, neefectuarea controlului medical periodic la angajare.

IM precizează că acţiunile de control au avut caracter inopinat şi vor continua cu aceeaşi intensitate, inclusiv pe timp de noapte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 80 de persoane prinse că lucrau "la negru" în panificaţie, IM a dat amenzi de 1,2 mil. lei.
 Vizualizări articol: 507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 80 de persoane prinse că lucrau "la negru" în panificaţie, IM a dat amenzi de 1,2 mil. lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei