Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 feb 2012 - Anul XVII, nr. 36 (4941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAI: Sunt 24 de judeţe afectate, 111 drumuri judeţene blocate, 117 localităţi izolate

Căderile masive de zăpadă au cauzat probleme mai dificile în partea de Sud a ţării, 24 de judeţe fiind afectate, 111 drumuri naţionale blocate, pe alte cinci se circulă cu dificultate, iar 117 localităţi sunt izolate, a declarat, aseară, ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca.

"La nivelul ţării situaţia este mai dificilă în partea de Sud. Avem 24 de judeţe afectate, 111 drumuri judeţene blocate, cinci cu circulaţia îngreunată, 117 localităţi izolate. În total 10.000 de oameni din MAI intervin în schimburi", a spus ministrul Administraţiei şi Internelor.

Gabriel Berca a mai spus că se acţionează cu lucrători de la Poliţia Rutieră şi speră ca de astăzi să se normalizeze situaţia şi pe drumurile naţionale.

"Am vorbit la Vrancea şi situaţia se îmbunătăţeşte vizibil. Nu este momentul să căutăm alte soluţii din punct de vedere administrativ sau să declarăm stare de nu ştiu care, legea reglementează foarte bine în acest sens", a mai spus ministrul.

El a precizat că în cadrul discuţiilor de la Guvern, şeful Administraţiei Naţionale de meteorologie (ANM) a informat că vârful de sarcină se va materializa în luni noapte, de marţi situaţia urmând să fie mai bună.

"Azi nu am putut folosi elicopterele MAI (din cauza ninsorii, respectiv a vizibilităţii reduse-n.r.), se pare că de mâine vom putea", a mai spus Gabriel Berca.

Meteorologii au prelungit avertizarea de Cod portocaliu de ninsori abundente până marţi, la ora 14.00, şi au extins-o pentru jumătatea sudică a ţării, potrivit site-ului Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Astfel, de luni, ora 12.00, până marţi, ora 2.00, Codul portocaliu de ninsori abundente va fi valabil pentru toate judeţele din jumătatea sudică a ţării şi pentru Dobrogea.

Sunt afectate municipiul Bucureşti şi judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Galaţi, Brăila, Constanţa, Tulcea. Aici va ninge abundent, iar vântul va sufla cu rafale de până la 55 kilometri pe oră, stratul nou de zăpadă depăşind 30 - 50 de centimetri.

În intervalul menţionat judeţele Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Timiş sunt sub avertizare de Cod galben de ninsori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAI: Sunt 24 de judeţe afectate, 111 drumuri judeţene blocate, 117 localităţi izolate.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAI: Sunt 24 de judeţe afectate, 111 drumuri judeţene blocate, 117 localităţi izolate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei