Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 ian 2012 - Anul XVII, nr. 19 (4924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comentariu

Înstrăinaţi de Ziua Unirii

Din sesiunea parlamentară făcută cu mare tam-tam a rămas doar zgomotul. Repede stins în alte zgomote, care de mai bine de zece zile nu vor să se oprească. A fost un exerciţiu inutil, steril, prilej de uşoare isterii, pentru opoziţie şi de etalare a ipocriziilor mieroase, pentru putere.
S-a încheiat în cel mai artificial mod posibil, într-o adunare solemnă, din care răsăreau o sumedenie de scaune goale şi discursurile unor aleşi ai naţiei, categoria "anonimi", despre Mica Unire. Cu prezenţa nelipsitului Boc şi cu un mesaj anemic din partea lui Traian Băsescu, parcă scris pe colţ de masă, ambii vorbind de loialitate, unitate şi înţelegere, unor oameni de care sunt de multă vreme înstrăinaţi, ceea ce înseamnă o zeflemea supremă. Sau obrăznicia supremă.
Opoziţia şi-a amânat pentru mai târziu gesturile spectaculoase. Cât să-şi mai dreagă vocea şi să-şi regleze debitul Crin Antonescu. Pentru liderii săi este simplu: se lasă duşi de valul străzii şi rezonează cu programul său: Jos Băsescu! Jos guvernul! Alegeri anticipate!
Guvernul nu vrea jos. Traian Băsescu e pitit undeva prin neant. Diferenţa este că membrii guvernului au scos, ca într-o dresură de circ, capul din nisip şi încearcă un fel de empatizare cu amărâţii pe spinarea cărora se arată lumii drept campioni ai austerităţii. Efectul e jalnic, dar în esenţă înfiorător. Înfiorător prin cinism. În sinea lor râd.
Da, au şi soluţii. De felul celei a înlocuirii lui Baconschi cu Cristian Diaconescu, un personaj eşuat de ceva vreme într-o funcţie onorifică într-un partid ciudat. De parcă a pierit rasa diplomaţilor de carieră, bine acordaţi la timpul prezent, din care s-ar fi putut alege un ministru de Externe care să mai spele cât de cât obrazul guvernului şi obrazul nostru în faţa lumii civilizate.
Nu, guvernului îi place obrazul său actual (gros). Şi chicoteşte, aşteptând relaxat ca naivii din stradă se se lehămetească. Este o nepăsare bine armonizată cu cea a lui Traian Băsescu (până la stele).
E Ziua Unirii. Şi nicicând nu am fost mai dezbinaţi, mai înstrăinaţi. Unii, închişi într-o disperare îndârjită. Alţii, ferecaţi după rânjete atotştiutoare.

Indira Crasnea
indira@mediafax.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înstrăinaţi de Ziua Unirii.
 Vizualizări articol: 529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Înstrăinaţi de Ziua Unirii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei