Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 ian 2012 - Anul XVII, nr. 19 (4924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Piaţa Universităţii ar putea căpăta statutul de "Agora", locul unde oamenii să poată manifesta liber

Piaţa Universităţii ar putea căpăta statutul de "Agora", unde oamenii să poată manifesta liber, fără nici o intervenţie a jandarmilor, potrivit unei propuneri a Pro Democraţia, dezbătută ieri cu primarul general Sorin Oprescu şi care ar urma să se concretizeze într-un proiect de hotărâre.
"Urmează ca acest proiect să fie redactat de către reprezentanţii Pro Democraţia împreună cu reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti. Săptămâna viitoare proiectul nostru va fi supus votului consilierilor generali pentru că este necesar să fie aprobat de aceştia. Dacă va fi acordat statutul de «Agora», va fi discutat şi negociat împreună cu reprezentanţii Pieţei Universităţii un regulament în ceea ce priveşte funcţionarea celor două zone ca spaţii de manifestare", a explicat preşedintele Pro Democraţia, Cristian Pârvulescu.
El a adăugat că în cea de-a treia etapă va fi organizat un concurs pentru amenajarea edilitară a celor două zone.
"La concurs vor participa şi unii dintre liderii Pieţei Universităţii, în special cei care au idei şi care vor contribui la elaborarea unui proiect de agora civică. Speram ca toate aceste lucruri să pornească destul de repede în aşa fel încât cetăţenii României şi ai Bucureştiului să aibă posibilitatea să se manifeste liber, fără nici un fel de intervenţie a jandarmilor", a precizat Pârvulescu.
El a mai spus că agora este spaţiul public unde sunt exprimate şi dezbătute idei, opinii şi credinţe economice, politice sau sociale în interesul întregii comunităţi.
Primarul General, Sorin Oprescu şi-a arătat sprijinul faţă de propunerea Pro Democraţia, obiectivul urmărit fiind acela ca zona Piaţa Universităţii să devină spaţiul în care fiecare român să poată manifesta civilizat.
"Considerăm că această iniţiativă pe care a avut-o Pro Democraţia este binevenită şi răspundem favorabil acestui demers. În acest sens, urmează să pregătim toată documentaţia în vederea consultării Consiliului General, urmând ca apoi să declanşăm un concurs şi să creăm un regulament în aşa fel încât lucrurile să se petreacă într-un spirit cu adevărat democratic. Îmi exprim speranţa că, făcând aceste demersuri, deschidem şi mai mult porţile spre consultarea cetăţenilor, exprimarea democratică a dorinţelor lor", a declarat primarul general.
Timp de 12 zile, în Piaţa Universităţii s-au adunat protestatari de toate vârstele care cer demisia Guvernului şi a preşedintelui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piaţa Universităţii ar putea căpăta statutul de "Agora", locul unde oamenii să poată manifesta liber.
 Vizualizări articol: 625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Piaţa Universităţii ar putea căpăta statutul de "Agora", locul unde oamenii să poată manifesta liber5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei