Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 ian 2012 - Anul XVII, nr. 19 (4924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românii care îngrijesc vârstnici la domiciliu în Spania nu mai plătesc cotizaţii către stat

Guvernul spaniol a decis ca de la 1 ianuarie 2012, cetăţenii români care sunt îngrijitori la domiciliu să nu mai fie obligaţi să plătească nici o cotizaţie către stat, această responsabilitate revenind angajatorului, informează Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS).
MMFPS precizează că muncitorii români din Spania, care îngrijesc vârstnici la domiciliu, nu mai plătesc de anul acesta cotizaţii către stat, această degrevare ajutând câteva sute de mii de cetăţeni români care lucrează în servicii în Spania.
"Guvernul spaniol a decis ca de la 1 ianuarie 2012, cetăţenii români care sunt îngrijitori/infirmieri la domiciliu, nu mai sunt obligaţi să plătească nici o cotizaţie către stat. Această obligaţie îi revine de acum înainte angajatorului. Până în acest moment, legislaţia era confuză. Nu există o reglementare clară privind obligativitatea angajatorilor de a plăti în totalitate cotizaţiile, aşa că în cele mai multe situaţii, îngrijitorii erau cei care plăteau cotizaţiile", se arată în comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX.
MMFPS precizează că, de la 1 ianuarie, baza de cotizare va fi determinată prin 15 trepte de cotizare, prima treaptă de salarizare fiind până la 74,83 euro/lunar iar ultima treaptă de peste 700,11 euro/lună.
"Astfel, angajatorii care plătesc un salariu de până la 74,83 euro/lunar, vor plăti o cotizaţie de aproximativ 15,88 euro/lunar, iar cei care plătesc un salariu de peste 700,11 euro/lună, vor plăti o cotizaţie de aproximativ 131,68 euro/lunar", mai arată MMFPS.
Ultimele date ale Institutului Naţional de Securitate Socială Spaniol arată că 16.760 de cetăţeni dintre cei 272.489 de cotizanţi români la sistemul spaniol de securitate socială, lucrează, oficial, în gospodării. Neoficial, sunt câteva sute de mii de români care îngrijesc vârstnici în Spania, aceştia fiind preferaţi de angajatorii spanioli în faţa altor naţionalităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii care îngrijesc vârstnici la domiciliu în Spania nu mai plătesc cotizaţii către stat.
 Vizualizări articol: 536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii care îngrijesc vârstnici la domiciliu în Spania nu mai plătesc cotizaţii către stat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei