Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 dec 2011 - Anul XVI, nr. 304 (4902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IGPF: Anul acesta s-a înregistrat o creştere cu 85 la sută a infracţiunilor de contrabandă şi fraudă

 

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) informează, vineri, că se constată creşterea, în acest an, a infracţiunilor de contrabandă şi fraudă vamală cu aproximativ 85 la sută.

În perioada ianuarie - noiembrie 2011, poliţiştii de frontieră au constatat, în zona de competenţă, 22.992 fapte ilegale, dintre acestea 8.434 fapte au fost de natură penală (infracţiuni) şi 14.558 fapte de natură contravenţională, cuantumul amenzilor aplicate fiind în valoare de 4.025.412 lei.

Cele mai multe infracţiuni au fost înregistrate în domeniul migraţiei ilegale de persoane, contrabandei cu bunuri de larg consum şi fals şi uz de fals, situaţia pe categorii prezentându-se astfel: 1.863 infracţiuni de trecere sau tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat; 1.398 infracţiuni de contrabandă şi fraudă vamală; 1.028 infracţiuni la regimul circulaţiei; 978 infracţiuni de fals şi uz de fals; 921 infracţiuni de braconaj piscicol; 413 infracţiuni de natură economico-financiară; 286 infracţiuni privind dreptul de proprietate intelectuală; 231 infracţiuni privind traficul cu auto furate; 207 infracţiuni la regimul armelor si muniţiilor; 69 infracţiuni pe droguri; 60 infracţiuni de călăuzire; 31 infracţiuni de trafic fiinţe umane; 949 alte infracţiuni.

"Faţă de perioada similară a anului trecut, în acest an se constată o creştere a infracţiunilor constatate de poliţiştii de frontieră cu aproximativ 14,5%. Astfel, se constată creşterea, în acest an, a infracţiunilor de contrabandă şi fraudă vamală constatate de poliţiştii de frontieră, cu aproximativ 85%, o creştere cu 83,5% a infracţiunilor de natură economico-financiară şi o creştere cu aproximativ 32% a infracţiunilor de trecere sau tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat", precizează IGPF.

În ceea ce priveşte frontiera cea mai "activă" din punct de vedere infracţional, graniţa cu Ucraina se situează, pe primul loc, cu 1.857 fapte ilegale constatate, urmată de cea cu Ungaria, cu 1.660 fapte şi frontiera cu Republica Moldova, cu 1.373 fapte.

Din punct de vedere al cetăţeniei, persoanele care au comis infracţiuni şi care s-au ales cu dosare penale întocmite de poliţiştii de frontieră au fost atât români cât şi străini, dintre aceştia, cei mai mulţi provenind din R. Moldova, Algeria, Ucraina, Bulgaria etc.

În materie de constatare şi sancţionare a faptelor contravenţionale, în perioada analizată au fost constatate un număr de 14.558 fapte de natură contravenţională şi s-au aplicat amenzi în valoare de 4.025.412 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IGPF: Anul acesta s-a înregistrat o creştere cu 85 la sută a infracţiunilor de contrabandă şi fraudă.
 Vizualizări articol: 932 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IGPF: Anul acesta s-a înregistrat o creştere cu 85 la sută a infracţiunilor de contrabandă şi fraudă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei