Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 dec 2011 - Anul XVI, nr. 304 (4902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În urma controalelor

Aproape 600 de brazi tăiaţi ilegal au fost confiscaţi de silvicultorii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma controalelor efectuate de patrulele mobile şi a verificărilor din punctele fixe de control ale silvicultorilor suceveni, realizate cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi al Jandarmeriei, anul acesta, pe teritoriul judeţului Suceava au fost confiscaţi 581 de brazi tăiaţi ilegal.

O mare parte dintre aceştia au fost confiscaţi chiar înainte de a fi scoşi la comercializare, în vreme ce o mică parte au fost descoperiţi atunci când s-a încercat comercializarea lor, în principal în oraşe.

Şeful Serviciului de Pază a Pădurilor, din cadrul Direcţiei Silvice Suceava, Cezar Tulbure, a precizat că fenomenul tăierilor ilegale de brazi a scăzut simţitor de la un an la altul: “Dacă anii trecuţi depistam cel puţin 2.000 de brazi tăiaţi ilegal, acum se poate observa cum acest fenomen este tot mai redus, de la un an la latul, ca urmare a orientării populaţiei spre brazii artificiali, spre brazii aduşi din afară sau din pepinierele particulare, dar şi de comercializarea lor în cadrul marilor lanţuri de magazine. De asemenea, cei care se ocupau cu tăierea şi comercializarea ilegală a brazilor au fost descurajaţi şi de legislaţia din domeniu, care s-a înăsprit mult, dar şi de numeroasele acţiuni de control pe care le organizăm în comun cu ITRSV, IPJ, Jandarmeria şi poliţiile locale”.

Cu câţiva ani în urmă, cantităţi duble sau chiar triple de brazi de Crăciun erau confiscate de silvicultori de pe raza unui singur ocol silvic. De exemplu, în 1998, peste 1.500 de brazi au fost confiscaţi la un singur transport, înainte de a ajunge să fie comercializaţi.

Şeful serviciului de control silvic din cadrul ITRSV Suceava, Aurel Dumitriu, a precizat că fenomenul tăierilor ilegale de brazi de Crăciun a scăzut în amploare începând din 2008, când au fost confiscaţi peste 5.000 de brazi tăiaţi ilegal, pentru ca anul acesta confiscările să fie de aproape zece ori mai mici decât în urmă cu patru ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 600 de brazi tăiaţi ilegal au fost confiscaţi de silvicultorii suceveni.
 Vizualizări articol: 1540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Aproape 600 de brazi tăiaţi ilegal au fost confiscaţi de silvicultorii suceveni1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hehehe trimis de
(24 dec 2011, 18:11:29
Să fiți voi sănătoși, se taie în continuare din locuri în care nimeni nu face controale... De exemplu de pe dealul Toaca din Gura Humorului s-au tăiat anul ăsta brazi la greu (la fel ca în fiecare an). Am făcut și o sesizare la Poliție, degeaba. Nu le pasă. An de an au rașchetat toată Toaca. O să rămână "stațiunea turistică Gura Humorului" fără păduri.
2.   Asa e... trimis de
(26 dec 2011, 09:26:06
Si eu am facut sesizare la politie,la primarie si i-am sunat si pe redactorii de aici...le-am zis si unde se vand brazii,sub nasul tuturor...Dar s-au temut probabil,bietii de ei ...n-am vazut nici o masura luata...politistii au venit au vorbit cu comerciantii si atat...nu tu amenda(deh,pe chitanta:)),nu brazi confiscati...Foarte frumos...bravo voua ca dezinformati populatia...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei