Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 dec 2011 - Anul XVI, nr. 304 (4902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul alocă primăriilor, pe final de an, încă 27 milioane lei pe infrastructură şi baze sportive

 

Guvernul a alocat, joi, o nouă tranşă de bani către primării, de peste 27 milioane lei, după ce în urmă cu o săptămână a acordat autorităţilor locale alte 80 milioane lei, reprezentând sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată.

Banii alocaţi joi sunt distribuiţi prin Programul de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din mediul rural.

Începând cu 2009, Guvernul a suplimentat din Fondul de rezervă bugetară, prin mai multe hotărâri, sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, iar banii au fost alocaţi mai multor primării, preponderent de la PDL, pentru finanţarea unor cheltuieli curente şi de capital.

Un studiu prezentat în luna iunie anul trecut de către Institutul pentru Politici Publice a indicat de altfel că peste 70% dintre primarii care au obţinut în 2009 bani din Fondul de rezervă al Guvernului aparţin PDL.

De aproape fiecare dată însă, Guvernul a susţinut că fondurile nu au fost alocate pe criterii politice, ci în funcţie de stadiul investiţiilor în derulare.

Ultimul caz de acest gen a fost înregistrat la sfârşitul lunii octombrie 2011, când Guvernul a anunţat că a transferat 66,5 milioane lei către un număr total de 300 primării cu situaţii financiare dificile, acoperind astfel datoriile acestora, precum şi cheltuielile curente şi de capital.

Calcule efectuate de MEDIAFAX au relevat că mai mult de jumătate din aceste fonduri au fost direcţionate de Guvern către primăriile conduse de PDL, unităţile administrative conduse de partidele din opoziţie primind cu până la de patru ori mai puţin din alocări.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat atunci că este "anormal" ca "milioane de români" să aibă de suferit în urma alocării de bani din fondul de rezervă al Guvernului pentru că au "vina" de a trăi în localităţi conduse de primari de altă culoare politică decât cea "agreată" de Executiv.

Liderul PDL, premierul Emil Boc a justificat recent alocarea fondurilor guvernamentale către primăriile conduse de PDL prin faptul că aceste primării nu primesc bani de la consiliile judeţene, conduse de PSD şi PNL, şi sunt obligate practic să solicite sprijinul Guvernului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul alocă primăriilor, pe final de an, încă 27 milioane lei pe infrastructură şi baze sportive.
 Vizualizări articol: 948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul alocă primăriilor, pe final de an, încă 27 milioane lei pe infrastructură şi baze sportive0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei