Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 dec 2011 - Anul XVI, nr. 304 (4902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 5.000 de câini şi pisici fără stăpân din România, sterilizaţi în acest an

 

Peste 5.000 de câini şi pisici fără stăpân din România au fost sterilizaţi de medicii veterinari ai Fundaţiei VIER PFOTEN România pe parcursul anului 2011, în cadrul programului Stray Animal Care (SAC).

Campaniile de sterilizare s-au derulat în 15 oraşe şi localităţi, între care Bucureşti, Comăneşti (judeţul Botoşani), Băile Govora (Râmnicu Vâlcea), Dej (judeţul Cluj), Calafat (judeţul Dolj), Oţelul Roşu (judeţul Caraş-Severin), Tulcea (judeţul Tulcea) şi Mangalia (judeţul Constanta). Din totalul de 5.122 de sterilizări, cele mai multe intervenţii au avut loc în Bucureşti (1.082), Mangalia (772) şi Comăneşti (622).

Cele două echipe mobile ale VIER PFOTEN, compuse din medici, prinzatori si personal auxiliar, au desfăşurat campaniile de sterilizare la solicitarea primăriilor, în baza unui protocol semnat de ambele părţi. Potrivit acestui protocol, VIER PFOTEN se angajează să sterilizeze gratuit câinii şi pisicile fără stăpân, iar municipalitate garantează faptul că angajaţii, contractorii şi subcontractorii săi nu vor iniţia acţiuni de ucidere, maltratare sau otrăvire a acestora.

În cadrul programului, animalele au fost prinse, sterilizate, marcate cu crotaliu, deparazitate şi vaccinate, iar, după perioada postoperatorie, returnate în locul din care au fost luate.

VIER PFOTEN a intervenit şi în afara ţării, la solicitarea municipalităţilor din diverse oraşe de peste graniţă. Astfel, echipele mobile SAC au efectuat sterilizări în Bulgaria (1.200), Iordania (344), Lituania (1.437) şi Slovacia (189), ridicând numârul total al intervenţiilor pe anul 2011 la 8.292. O echipă a VIER PFOTEN urmează să plece în India, la Chennai, unde, în perioada 27 decembrie-10 ianuarie, va desfăşura o amplă campanie de sterilizări.

"Încheiem acest an cu un rezultat bun, care sperăm să aduca un plus de bunăstare şi protecţie pentru animalele străzii. Ne dorim ca anul 2012 să vină cu o mai mare disponibilitate a autorităţilor locale din România de a rezolva situaţia câinilor fără stăpân într-un mod uman şi eficient, adică prin sterilizare. Din punctul nostru de vedere, eutanasierea nu reprezintă decât o risipă a banilor publici şi o perpetuare la nesfârşit a problemei. Sperăm totodată ca, în ianuarie, magistraţii Curţii Constituţionale să se pronunţe negativ asupra noii legi privind gestionarea câinilor fără stăpân adoptate de Parlament, iar preşedintele Traian Băsescu să nu promulge acest acest act normativ cu prevederi aberante", afirmă Anca Tomescu, şef al proiectului SAC şi director administrativ al VIER PFOTEN România.

Stray Animal Care (Animale fără stăpân) este unul dintre cele mai importante şi mai vechi proiecte derulate de VIER PFOTEN România, primele campanii având loc încă din anul 2002. Programul are ca scop aplicarea singurei soluţii pe termen lung de gestionare a populaţiei de câini fără stăpân - respectiv limitarea înmulţirii acestora - ţinând cont în acelasi timp de bunăstarea animalelor.

Fundaţia VIER PFOTEN este o organizaţie non-guvernamentală non-profit cu sediul central la Viena, al cărei scop este de a îmbunătăţi legislaţia şi condiţiile de viaţă ale animalelor de fermă, sălbatice şi de companie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 5.000 de câini şi pisici fără stăpân din România, sterilizaţi în acest an.
 Vizualizări articol: 584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 5.000 de câini şi pisici fără stăpân din România, sterilizaţi în acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei