Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 nov 2011 - Anul XVI, nr. 276 (4874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatorii aprobă organizarea de cabinete medicale şi stomatologice în unităţi de învăţământ

Senatorii au aprobat, ieri, ca primă Cameră, o propunere legislativă care reglementează organizarea de cabinete medicale şi stomatologice în unităţi de învăţământ public sau privat.

În favoarea propunerii legislative privind medicina şcolară, iniţiată de un grup de senatori PNL, PDL, UDMR şi independenţi, s-au exprimat 115 senatori, fiind înregistrate două abţineri şi un vot "împotrivă".

Proiectul prevede, printre altele, obligativitatea cursurilor de prim-ajutor în sistemul educaţional, iniţiatorii invocând ca argument creşterea alarmantă a accidentelor în şcoli şi a celor de circulaţie.

Printre amendamentele propuse de Comisia pentru sănătate şi însuşite de plen se numără şi cel referitor la organizarea de cabinete medicale şi de medicină dentară în unităţile de învăţământ preuniversitar şi universitar.

"Medicii de medicină şcolară şi medicii de medicină dentară din unităţile de învăţământ sunt furnizorii de servicii medicale profilactice şi curative de urgenţă pentru preşcolari, elevi sau studenţi, după caz. Asistenţa medicală a preşcolarilor din grădiniţele cu program prelungit şi săptămânal se asigură în timpul programului acestor unităţi prin arondarea la cabinetele medicale din unităţile şcolare cele mai apropiate, în cazul în care acestea nu există în grădiniţă, iar în afara programului se asigură de către medicii de familie pe listele cărora sunt înscrişi copiii", se arată în raportul adoptat de senatori.

Potrivit propunerii legislative, aşa cum a fost modificată, cabinetele de medicină şcolară vor funcţiona pe toată perioada activităţii şcolare în unităţile de învăţământ public sau privat.

Un alt amendament aprobat prevede că aceste cabinete medicale şcolare se află în subordinea autorităţilor administraţiei publice locale şi sunt organizate şi coordonate din punct de vedere profesional de către Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică.

În varianta iniţiatorilor, reţeaua medico-şcolară ar fi urmat să fie condusă de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică.

Activitatea desfăşurată în cadrul cabinetelor de medicină şcolară va fi finanţată prin transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, aşa cum se menţionează în proiect.

Legea are un caracter ordinar, iar Senatul este prima Cameră sesizată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorii aprobă organizarea de cabinete medicale şi stomatologice în unităţi de învăţământ.
 Vizualizări articol: 346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Senatorii aprobă organizarea de cabinete medicale şi stomatologice în unităţi de învăţământ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei