Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 nov 2011 - Anul XVI, nr. 276 (4874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Schimb de experienţă

Dispozitive antipneu pentru a opri maşinile fugarilor, primite de la şerifi din Florida

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a primit drept donaţie, zilele trecute, din partea unei delegaţii a Poliţiei statului Florida – Statele Unite ale Americii, echipamente în valoare de 5.000 de dolari, constând în trei dispozitive de distrugere tip antipneu, care vor fi utilizate în cazurile de urmărire a autoturismelor suspecte care refuză să oprească la semnalele poliţiştilor.

Echipamentele respective sunt completate cu încă două unităţi de rezervă, pentru înlocuirea cuielor. 

Americanii le-au dat poliţiştilor suceveni şi un dispozitiv de avertizare-semnalizare luminoasă, care va fi montat pe unul dintre autoturismele de poliţie (cu lămpi intermitente pe culorile roşu şi albastru).

Vizita la Suceava, care a avut loc în perioada 14-19 noiembrie, a venit în contextul unui parteneriat încheiat în urmă cu cinci ani între IPJ Suceava şi Poliţia statului Florida, parteneriat în urma căruia americanii le-au donat poliţiştilor suceveni echipamente şi tehnică profesională în valoare de peste 100.000 de dolari.

Poliţiştii suceveni au primit zeci de veste antiglonţ, precum şi două costume antibombă ultrasofisticate, de aproximativ 100 de kilograme fiecare, costume în valoare de zeci de mii de euro.

Parteneriatul dintre cele două structuri a fost posibil datorită unuia dintre şerifii americani, Traian Breabăn (44 de ani), un sucevean din Marginea, fost luptător în subunitatea de Misiuni Speciale a Armatei Române, plecat din ţară în 1997 şi ajuns şerif în Broward County, la aproape 100 de kilometri de Miami.

Anul acesta, Traian Breabăn a venit însoţit de cinci dintre colegii săi. E vorba de Shaun Casey - conducătorul delegaţiei poliţiştilor americani (cu atribuţii pe linie de PR, prevenire a criminalităţii şi experienţă în Criminal Investigations, Bomb Squad), Don Prichard (adjunctul poliţiei din Florida şi viitor candidat pentru funcţia de Congressman al Statelor Unite), Frank Maio (Bomb Squad Detective, cu experienţă în expozivi, substanţe periculoase), Roy Miner (expert în domeniul IT&C) şi Eric Swansson (Road Patrol Detective).

Pe perioada celor şase zile cât au stat la Suceava, şerifii americani le-au prezentat poliţiştilor suceveni moduri şi tehnici de intervenţie, dar şi de antrenament pentru a fi pregătiţi pentru orice situaţie.

La poligoanele de tragere de la Fălticeni şi Suceava, de exemplu, s-au efectuat şedinţe de tragere şi instruire, fiind organizate exerciţii pentru gestionarea cazurilor cu bombă, folosirea câinelui de depistare explozivi, detonarea încărcăturilor suspecte, instructajul şi dresajul câinilor de urmă, de depistare cadavre, ţigări etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dispozitive antipneu pentru a opri maşinile fugarilor, primite de la şerifi din Florida.
 Vizualizări articol: 3448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 11 voturi
Dispozitive antipneu pentru a opri maşinile fugarilor, primite de la şerifi din Florida4.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei