Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 nov 2011 - Anul XVI, nr. 276 (4874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primarul Sorin Apostu şi Călin Stoia rămân în arest preventiv

Primarul Clujului, Sorin Apostu, şi omul de afaceri Călin Stoia rămân în arest preventiv, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, luni, recursurile făcute de cei doi faţă de decizia Curţii de Apel Cluj.

Instanţa supremă a luat în discuţie, luni, contestaţiile făcute de cei doi împotriva deciziei Curţii de Apel Cluj, prin care pe numele lor s-au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a declarat, luni, în faţa judecătorilor de la instanţa supremă, că a mers în mai multe excursii împreună cu familia şi prietenii şi că de fiecare dată el a plătit integral aceste plecări.

 

Apostu nu a putut răspunde mai multor întrebări ale magistraţilor

Pe de altă parte, întrebat de judecătorii instanţei supreme, în timpul audierilor, câte telefoane mobile s-au găsit în urma percheziţiilor de la domiciliu şi de la biroul său, Sorin Apostu a arătat că s-au găsit în total 17 terminale mobile.

Întrebat ce făcea cu atâtea telefoane, Sorin Apostu a spus că el folosea doar două, în vreme ce soţia sa alte două. Despre restul telefoanelor Sorin Apostu a arătat că erau fie foarte noi, fie foarte vechi şi unele stricate, fără a da o explicaţie clară a deţinerii lor.

Întrebat de instanţă dacă este colecţionar de telefoane mobile, Apostu a revenit cu explicaţia potrivit căreia unele dintre telefoane sunt foarte vechi şi chiar stricate şi că cele noi, funcţionale, au fost "primite" fie la ofertă, fie ca "bonus".

El nu a spus de ce ţinea toate aceste telefoane.

Totodată, primarul Clujului Sorin Apostu nu a putut răspunde mai multor întrebări ale magistraţilor, în legătură cu contracte de asistenţe încheiate de soţia sa cu diverse firme şi persoane, datorită unui pact pe care acesta l-a făcut cu Monica Apostu, de a nu discuta despre afaceri acasă.

 

Alte explicaţii

Edilul Clujului a încercat să lămurească şi o susţinere a anchetatorilor, potrivit căreia soţia sa ar fi încercat să facă o înţelegere frauduloasă cu avocata Elena Popa. "Legat de înţelegerea dintre soţie şi avocata Elena Popa aceasta viza distribuirea unor contracte de sponsorizare în vederea obţinerii de bani pentru ajutorarea unui copil bolnav", a spus edilul Clujului.

Întrebat de judecători despre contractul cu societatea Dedeman, Apostu a declarat că "soţia sa a participat alături de notar la elaborarea actelor de vânzare-cumpărare a terenului" şi că participarea ei la această formă contractuală "nu a avut loc la iniţiativa Dedeman, ci la iniţiativa notarului care anterior fusese avocat şi prieten cu Monica Apostu".

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar.

În acest dosar sunt cercetaţi pentru dare de mită şi oamenii de afaceri Simion Mureşan (Electrogrup), Călin Stoia (director general al Brantner România), şi Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).

Firma Brantner - Vereş a câştigat, alături de compania Rosal Grup, licitaţia organizată de Primăria Cluj-Napoca, în 4 iunie 2009, privind concesiunea serviciului de salubrizare menajeră, fiecare adjudecându-şi un sector al municipiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Sorin Apostu şi Călin Stoia rămân în arest preventiv.
 Vizualizări articol: 380 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul Sorin Apostu şi Călin Stoia rămân în arest preventiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei