Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 nov 2011 - Anul XVI, nr. 276 (4874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avocat în dosarul Apostu: Dintr-o interceptare lipseşte un pasaj cu numele lui Emil Boc

Instanţa supremă a finalizat dezbaterea contestaţiilor făcute de primarul Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi omul de afaceri Călin Stoia, împotriva deciziei Curţii de Apel Cluj privind arestarea lor preventivă, unul din avocaţi susţinând că dintr-o interceptare lipseşte un pasaj cu numele lui Emil Boc.

Instanţa supremă a luat în discuţie, luni, contestaţiile făcute de cei doi împotriva deciziei Curţii de Apel Cluj, prin care pe numele lor s-au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Pe parcursul dezbaterilor de luni de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unul dintre avocaţii omului de afaceri Călin Stoia le-a spus judecătorilor că instanţa clujeană care a decis emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele clientului său şi pe cel al primarului Sorin Apostu nu ar fi redat integral transcriptul unei interceptări dintre omul de afaceri Călin Stoia şi numitul "Bujor" în care s-a pomenit numele lui Emil Boc.

Avocatul a citit pasajul din interceptare care nu s-ar regăsi în transcrierea indicată: "Eu personal .... nu mă bat pe burtă cu Emil Boc şi chiar dacă îl ştiu de când era primar nu m-am dus niciodată să-i cer «mai, ajută şi tu un prieten»".

Avocatul a arătat că în opinia sa, acest pasaj ar da "greutate" acuzaţiilor aduse celor doi arătând că în realitate probele procurorilor nu dovedesc în vreun fel acuzaţiile pe care le aduc clientului lor.

 

Avocaţii lui Sorin Apostu susţin că denunţătoarea Aspazia Droniuc nu este un martor credibil întrucât

Totodată, avocaţii lui Sorin Apostu au susţinut că denunţătoarea Aspazia Droniuc nu este un martor credibil întrucât şi ea este pusă sub învinuire în acest dosar astfel existând riscul unui interes în a da declaraţii contra primarului.

În ultimul cuvânt în faţa judecătorilor, edilul Clujului a ţinut să arate că este şi că doreşte să rămână în continuare "cetăţean al Clujului", că are tot interesul aflării adevărului nemijlocit în această cauză şi că dacă va fi lăsat în libertate va colabora pe deplin cu organele de anchetă şi că nu va încerca sub nicio formă influenţarea martorilor sau a anchetei.

La rândul său, omul de afaceri Călin Stoia le-a atras atenţia judecătorilor că grupul de firme Bratner are contracte cu primăria Clujului încă din anul 2005 "când apostu era director tehnic, şi nu s-a pus niciodată problema dării unor sume de bani".

Totodată, a mai arătat Stoia, societatea Brantner - Vereş ar fi rămas cu un procent de 50% din contractele cu Primăria după încheierea contractului câştigat la licitaţia anchetată în prezent societatea fiind în pierdere.

Avocaţii omului de afaceri au susţinut la ieşirea din sala de judecată că profitul efectiv încasat de firmă în urma contractelor de salubrizare menajeră din Cluj ar fi de 11.000 de euro, sumă relativ mică, în opinia lor, în raport cu suma mare presupus a fi fost dată ca mită pentru obţinerea acestor contracte.

Instanţa supremă urmează să decidă dacă admite contestaţiile făcute de cei doi.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar.

În acest dosar sunt cercetaşi pentru dare de mită şi oamenii de afaceri Simion Mureşan (Electrogrup), Călin Stoia (director general al Brantner România), şi Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).

Firma Brantner - Vereş a câştigat, alături de compania Rosal Grup, licitaţia organizată de Primăria Cluj-Napoca, în 4 iunie 2009, privind concesiunea serviciului de salubrizare menajeră, fiecare adjudecându-şi un sector al municipiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avocat în dosarul Apostu: Dintr-o interceptare lipseşte un pasaj cu numele lui Emil Boc.
 Vizualizări articol: 459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avocat în dosarul Apostu: Dintr-o interceptare lipseşte un pasaj cu numele lui Emil Boc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei